BIH

Maglaj: Predstavljeni kandidati za OV i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Muhamed Osmić

Centralni predizborni skup SDA u Maglaju

N. Br.

29.9.2016

U prepunoj sportskoj dvorani u Maglaju, pred više od hiljadu članova i simpatizera, održan je centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Muhamed Osmić.

Prisutne je pozdravio aktuelni načelnik Mehmed Mustabašić (SDA), koji je na ovoj funkciji bio 12 godina.

- Ponosan sam na ovih 12 godina mandata u kojima sam imao bezrezervnu podršku SDA i Muhameda Osmića, budućeg načelnika Maglaja. Zato 2. oktobra izađite na izbore, glasajte za listu SDA za Vijeće i Muhameda Osmića - rekao je Mustabašić.

Kandidati SDA za Općinsko vijeće Maglaj su: Džejlan Čakrama, Adnan Sirovica, Merima Spahić, Maid Suljaković, Edina Smajuković, Aziz Hasanić, Mirsad Bejzić, Alena Hasić, Elvir Čamić, Nermin Dedukić, Ilda Memišević, Safet Murtezanović, Nerma Bradarić, Halil Osmanagić, Šefka Hasanić,. Haris Bajrić, Esad Musić, Kanita Bašić, Senad Hadžišehić, Fahira Čajić, Nedžad Alispahić, Dženita Smajlović, Ermina Muminović, Edib Delić, Adis Abdurahmanović, Benjamin Čičkušić, Nina Bunjevac-Salkić, Safet Jašić, Selma Avdić i Mirsad Nalić, nosilac liste SDA za Općinsko viijeće.

- Lista koju predvodim je spoj mladosti i iskustva, garant da će zdušno zastupati vaše i interese svih građana maglajske općine Maglaj - naglasio je nosilac liste Mirsad Nalić.

Muhamed Osmić kandidat je koalicije SDA-SBB za načelnika općine Maglaj. Govoreći o svojim programskim ciljevima Osmić je prisutnima poručio:

"Prioritet u radu dat ćemo razvoju privrede, ekonomije i zapošljavanja. Planiramo uvesti nove poticaje, nećemo zanemariti ni infrastrukturu. Razvijat ćemo Maglaj kao poželjnu turističku destinaciju, jer ono što ima ovaj grad trebamo predstaviti i u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu“.

Burnim aplauzom prisutni su pozdravili i Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.

bakir-izetbegovic-na-skupu-u-maglaju

- Članstvo u NATO-u i evropski put garantuju sigurnost i nedjeljivost BiH, jer napad na bilo koju članicu, napad je na sve. Konačno imamo dobre pokazatelje kada je ekonomija u pitanju - rekao je Izetbegović.

On se osvrnuo i na neustavni referendum u RS-u.

- Ne možete udariti na međunarodnu zajednicu, institucije i državu a da ne dobijete udarac nazad - dodao je Izetbegović.

Osim Izetbegovića, skupu u Maglaju prisustvovali su i Šefik Džeferović, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i premijer ZDK, Himzo Smajić, ministar u Vladi ZDK te dr Emira Drnda-Čičeklić, zastupnica u Skupštini ZDK.