BIH

Dragan Tešić Teša: Jasmin Imamović je više od pola grada nazvao fašistima, trebamo ga tužiti!

Kako tuzlanska, čaršijska raja odgovara odlazećem gradonačelniku

E.Sk

29.9.2016

Dragan Tešić u rodnoj Tuzli poznatiji po nadimku Teša imao je večeras upečatljiv govor na završnom predizbornom skupu Saveza za bolju budućnost u tuzlanskom Mejdanu, iako nije član pomenute stranke.

Popularni Teša je progovorio o onome što veliki broj Tuzlaka osjeća, ali svoja osjećanja zbog straha i prijetnji ne govore glasno i jasno. Ne govore Tuzlaci, pogotovo iz javnih preduzeća, jer im se ovih dana prijeti otkazima, jer se sačinjavaju spiskovi njihovih porodica i familija, jer im se prijeti smanjenjem plaće ukoliko ne glasaju za SDP i (z)gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Međutim, Teša je digao svoj glas i to bi u ovoj čaršiji podno Ilinčice, valjda, trebalo nešto da znači. Teša, kako je sam rekao, glasač SDP-a na prethodnim izborima, ovoga puta nije okrenuo leđa socijaldemokratiji i toj ideji. Upravo je obratno. Socijaldemokratija koju propagiraju Imamović i njegovi poslušnici je odavno okrenula leđa građanima Tuzle, a prosipanjem šuplje priče, huškanjem, ksenofobičnim stavovima ta kvazielita je odavno izgubila dodir sa realnošću.

Teša je objasnio i kada je okrenuo leđa SDP-u i zašto. Učinio je to onda kada je aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović više od pola grada nazvao fašistima. “Trebamo ga tužiti”, rekao je Teša.

Uostalom pogledajte šta je govorio Dragan Tešić Teša u tuzlanskom Mejdanu.

Inače, Dragan Tešić je dugogodišnji organizator manifestacije "Pozorište bez granica", glumac koji je svojim monodramama poznat širom regiona pozorišnoj publici.