BIH

Otkriveni nevjerovatni detalji ubistva u Tuzli: Ostavila supruga i udala se za njegovog dajdžu

Zločin koji je potresao BiH

Avaz.ba

29.9.2016

U Lipnici kod Tuzle u zaseoku Repuševac sinoć oko 19 sati dogodila se nezapamćena porodična tragedija u kojoj je 42-godišnji Nesad Djedović hicima iz pištolja usmrtio maloljetnog sina A.D. (7,5) te maloljetnu kćerku M.D. (12). u putničkom motornom vozilu “Passat”. 

Nakon počinjenog ubistva otac je pokušao lišiti života i sebe, ali prema posljednjim informacijama trenutno se u veoma teškom stanju i sa teškim povredama nalazi na UKC Tuzla na intenzivnoj njezi, gdje mu se ljekari bore za život. 

Kako nezvanično saznaju lokalni mediji Djedović je uposlenik Rudnika “Dubrave” i nedavno je dobio unapređenje na poslu nakon čega je kupio pmv. “Passat” u kojem života lišio sina i kćerku svega nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj je živio.

Motiv ovog stravičnog zločina zvanično nije poznat. Međutim, nezvanično saznajemo kako je prije nekoliko mjeseci Djedovića napustila supruga i udala se za njegovog daidžu koji živi u Njemačkoj, dok je on ostao sa dvoje djece koja su živjela kod njegove majke, tvrdi Tuzlanski.ba. 

Djedović se kako saznajemo nedavno ponovo oženio. Prema iskazima mještana i kolega sa njegovog posla važio je za mirnu, tihu i povučenu osobu koja nikada nije bila sklona incidentima. 

Također saznajemo da je Djedović prije nego što će se odlučiti na počinjenje ovog stravičnog čina i na koncu pokušaja samoubistva o tome prethodno obavijestio svog dobrog prijatelja, kao i policiju.

Uviđaj na mjestu tragedije obavili su službenici kriminalističke policije MUP-a TK u saradnji a dežurnim kantonalnim tužiocem.