BIH

Akif Fazlić: Osnovni prioritet i dalje će biti održivi i ravnomjerni razvoj općine Ilijaš

Kandidat SDA-SBB za načelnika općine Ilijaš

Autor:A. Na.

30.9.2016

Nastavak modernizacije saobraćajne infrastrukture, donošenje i realizacija strategije dugoročnog snabdijevanja pitkom vodom za cijelo područje općine Ilijaš, izgradnja trafo stanice, javne tržnice, sportskog centra sa gradskim stadionom... samo su neki od ciljeva koje u naredne četiri godine planira realizirati aktuelni načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, a koji je na predstojećim izborima kandidat kolacije SDA- SBB za prvog čovjeka ove lokalne zajednice.

Povjerenje građana

- Ako dobijem povjerenje građana, moj osnovni prioritet i dalje će biti održivi i ravnomjerni razvoj općine Ilijaš s posebnim akcentom na  ekonomski razvoj. U tom smislu pripremljen je program koji će otvoriti preko  500 novih radnih mjesta, povećati razvijenosti naše lokalne zajednice, zatim povećati rast bruto domaćeg proizvoda... – kazao je načelnik Fazlić.

On svoj optimizam temelji na dosadašnjim postignutim dobrim rezultatima te u razgovoru za „Dnevni avaz“ otkriva da je u protekle četiri godine posao dobilo 1.362 građana. Novac se nije štedeo ni kada je u pitanju obnova školskih zgrada, Doma zdravlja... Zahvaljujući takvom predanom radu građani Ilijaš danas imaju otvorenu novu školu.

- Obnovili smo OŠ "Hašim Spahić" i OŠ "Srednje", značajna ulaganja imali smo i u OŠ "Podlugovi" i JU "Djeca Sarajeva", u vrtiću Ilijaš. U završnoj je fazi nadogradnja i opremanje Doma zdravlja Ilijaš, uvedene su nove specijalističke službe, kao što su RTG kabinet i druga specijalistička odjeljenja – rekao je Fazlić.

Velika pažnja posvećivala se i izgradnji saobraćajne infrastrukture. To je načelniku i njegovom timu saradnika bio stalni priorite. U toj sferi urađeno je mnogo posla.

Novi putevi

Završena je pješačka zona u centru Ilijaša, pokrenuta temeljna rekonstrukcija regionalnog puta, pokrenuto rješenje pružnog prijelaza Alića rampa, rekonstruisana ulica 126. Ilijaške brigade, završena ulica "Žrtava genocida Srebrenice"...

- Kada je u pitanju komunalna infrastruktura izgradili smo vodovod Bioča, separatnu kanalizaciju u industrijskoj zoni Luka i naselje Luka, postavljeno 572 novih rasvjetnih tijela, sanirana klizišta u srednjem, Donjim Čevljanovićima, Povoči i Grebencu – ističe Fazlić.

Poruka Fazlića: Moramo biti dio tima, a to je kolacija SDA- SBB

Na kraju razgovora načelnik je imao poruku za svoje sugrađane te ih podsjetio na važnost lokalnih izbora.

- Na njima je velika odgovornos jer onoga koga oni izaberu vodit će općinu u naredne četiri godine. Poručujem im da izađu na izbore i da ne dozvole da pogrešnim izborom, Ilijaš odvedemo na margine političkog odlučivanja. Mi moramo biti tamo gdje se donose važne političke odluke, gdje se kreiraju budžeti i finansijski planovi, gdje se donose razvojne strategije. Mi moramo biti dio tog tima, a to je kolacija SDA- SBB – dodao je Fazlić.