BIH

Na čelu Olova imate čovjeka koji gradi nove vrijednosti, podržavajte ga i dalje

Lider SBB-a Fahrudin Radončić na predizbornom skupu poručio

M. Aš./Mi. K.

29.9.2016

Intoniranjem državne himne u prepunom Domu kulture u Olovu počeo je predizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i zajednički kandidat za načelnika Đemal Memagić. Prisutvovali su brojni zvaničnici stranke Zilha Ademaj, Mario Nenadić, Bakir Dautbašić. Munib Jusufović i brojni drugi, a velikom broju simpatizera stranke obratio se i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Prisutnima se prvi obratio Emir Sarić predsjednik Foruma mladih Olovo koji je poručio da je pobjednička ekipa u Olovu. Nosilac liste Nermin Sadiković rekao je da je čvrsto uvjeren da će posije 2. oktobra imati mnogo razloga za uspjeh i slavlje.

- Još više ćemo se zalagati za Olovo. Naša misija je biti drugačiji i da zastupamo sve građane Olova. Opredjeljeni smo uz narod  - poručio je Sadiković.

Kandidat za načelnika Memagić je rekao da njegova djela u protekle četiri godine govore o njemu.

-  No, moram nastviti dalje kako ko bi napravili bolje Olovo. Mislim da naša pobjeda nije upitna - rekao je Memagić.

Burne aplauze izazvalo je obraćanje Fahrudina Radončića koji se zahvalio prisutnima što su došli u velikom broju i u nevakat izdvojili vrijeme da čuju kandidate i načelnika.

 

- Prije nego što poselamim funkcionere SBB posebno želim da poselamim i pozdravim našeg sadašnjeg i budućeg načelnika. Vi imate sreću što na čelu grada imate privrednika, biznismena, čovjeka koji je naučio da gradi nove vrijednosti, da zapošljava. Takvi ljudi grade BiH. U zadnju godinu ste se dogodile historijske promjene. Vi znate za onu Demokratsku frontu i SDA dok su bili u toj koaliciji nije mogla da pomjeri. Oni su se više svađali sa SDA nego što su radili. Na poziv SDA da napravimo stabilnost,jedinstvo, da udružimo Bošnjake, SBB je prihvatio i ne samo da danas imamo najjaču koaliciju od preseljenja rahmetli Alije Izetbegovića na bolji svijet, nego imamo najjači patriotski blok koji je ikada postojao.

On je dodao da je ova koalicija SDA-SBB-HDZotvorila vrata Evropske unije.

- Za nekoliko godina bit ćemo članovi EU. Postavili smo temelje prve hidrocentrale nakon 40 godina, od Josipa Broza to niko nije uradio,otvorili smo novi tunel, ulazimo u digitalizaciju, ide izgradnja brzih cesta. Izetbegović i ja želimo da do 2018. godina BiH bude najveće gradilište u Evropi. Vjerujte da će tako biti. Gdje se udruže zelena i plava boja nema prostora za crvene i narandžaste, ostale, ljubičaste i tako dalje. Dajte načelniku sve glasove koje smo Izetbegović i ja dobili. Želimo da sa SDA imamo načelnika sa stabilnom većinom koji će da, upravlja i da koriguje i da mnogo lakše upravlja situacijom kada iza sebe ima složnu vojsku. Vi znate da načelniku, kao i meni politika kao disciplina nije najvažnija stvar na svijetu. Mi smo ostvareni ljudi, ali mi smo odgovorni ljudi. Podržimo odgovorne ljude - kazao je Radončić.

On je dodao da mu se dopao nosilac liste jer je pokazao tremu.

- Tremu pokazuju oni koji poštuju one preko puta sebe, koji dobro vode računa o onome što će reći, koji brinu o onome šta obećavaju jer trema je znak odgovornih ljudi. Poznavajući one koji ha-hu s lakoćom obećavaju, oni koji govore raskinut ćemo prste, nokte, onom političaru Koštunici, ovdje vam nude nekog kandidata za načelnika, nema fajde. Snaga je u SDA, u SBB, u bošnjačkom jedinstvu, u našem načelniku i u našim lista. Naš nijet je iskren, a takvima Bog pomaže - rekao je Radončić.

Nakon Olova predizborni skup SBB održan je i u Kladnju.