VIJESTI

Humanitarni koncert za teško bolesnog Amela Rizvanovića

U Sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši

Autor:Dž.S.

29.9.2016

U Sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši u subotu, prvog oktobra, s početkom u 20 sati, održat će se veliki humanitarni koncert, pod nazivom "Spasite moga brata", za pomoć u liječenju teško bolesnog Amela Rizvanovića.

Koncert se organizuje na inicijativu Amelove sestre Alme. Na koncertu će nastupiti pjevači narodnih pjesama i sevdalinki Suad Beganović, Bojana Španović, Elvis Mešinović, Deni Hadžić, Deno Mešinović, Mirzet Šomić, Almir Buljubašić, Rasema Omanović, Denis Pehlić, Asmir Hašić, Rifet Ćehić, Safet Beganović, Jasko Delić, Sandy Harbaš, Denis Kendić, Adis Dervišević, Mersad Huskić...

Specijalni gosti su popularni pjevači Hasib Hako Obić, Meho Hrštić i Rifat Tepić.

Svirat će bend Samira Huskića i Šampion bend. Program će voditi Jasna Hadžić Mujkić.

Prihod od prodaje ulaznica, koje će koštati 5 KM, i dobrovoljnih priloga namijenjen je za pomoć u liječenju  teško bolesnog Amela Rizvanovića (24), koji je u aprilu ove godine nastradao u saobraćajnoj nesreći i povrijedio grudni koš i kičmu, a sada se nalazi na liječenju u bolnici u Tuzli.

Koncert organiziraju muzičari Suad Beganović i Samir Huskić, a pomaže im poznati pjevač i humanista Hasib Obić Hako. Očekuje se veliki broj posjetilaca.