CRNA HRONIKA

Suđenje u Bijeljini: Sudija Jovan Savić zabranio prisustvo porodici ubijenog dječaka

Obnovljeni sudski postupak Momiru Iliću, ubici Stanka Gligorevića

E.M.

29.9.2016

U obnovljenom sudskom postupku Momiru Iliću (18), ubici Stanka Gligorevića (15), sudija Osnovnog suda u Bijeljini Jovan Savić nije dozvolio da današnjem prvom ročištu prisustvuju roditelji, djed i stric ubijenog dječaka. Bez obrazloženja, sudija nije uputio ni poziv advokatu Miodragu Stojanoviću, pravnom zastupniku oštećene porodice. Advokat Stojanović već ranije je uputio pismenu primjedbu, ali i pored toga zabrana je ostala na snazi. On je danas izjavio da se radi o presjedanu i da ne pamti da se nešto slično dogodilo u njegovoj sudskoj i advokatskoj karijeri.

Da podsjetimo, 14. aprila ove godine Bijeljinac Momir Ilić osuđen je za ubistvo iz nehata i to na kaznu od 6 mjeseci do 4 godine boravka u vaspitno-popravnoj ustanovi.

Ilić je je pucnjem iz pištolja, 6. juna 2015. godine, usred dana u dvorištu OŠ "Knez Ivo od Semberije" usmrtio svog poznanika Stanka Gligorevića. Porodica ubijenog uložila je žalbu na prvostepenu presudu, što je Okružni sud uvažio i cjeli postupak vratio na početak. Da ironija bude veća, zahtjev porodice za izuzećem sudije nije uvažen i slučaj ponovo vodi isti sudija Jovan Savić.