NOGOMET

Bayern je raskrinkan, Dijego Simeone likuje: Sve mi se svidjelo u igri moje ekipe

Prekinut Bayernov niz od osam pobjeda

(A.Č.)

29.9.2016

Minhenski Bayern upisao je prvi poraz u službenoj utakmici od kako je italijanski stručnjak Carlo Ancelotti sjeo na klupu slavnog njemačkog kluba. Atletico Madrid zaustavio je pobjednički Bayernov niz na osam utakmica.

Ancelotti je poslije susreta pokušao pojasniti razloge poraza.

“Dobro smo počeli susret, ali onda smo prestali igrati na naš način. Oni su nam prijetili iz prekida. Utakmica je posebno postala teška kada je Atletico poveo. Pokušali smo se vratiti, ali smo igrali presporo. Zbog toga nismo imali previše šansi za izjednačenje”, rekao je Ancelotti i dodao:

“Igrači su počeli gubiti duele pa su nam oni dosta prijetili. Je li Atletico napredovao? Gledao sam ovu ekipu ranije. Neki igrači su se promijenili, ali njihov stil igre je isti”, dodao je Ancelotti.

Atletico Madrid stigao je do nevjerovatnih rezultata u Ligi prvaka od kako je Diego Simeone preuzeo ekipu. Po 23. put sačuvali su svoju mrežu praznom, dok su ukupno primili samo 20 pogodaka. Koliko se dobro brani ova ekipa govori podatak da su u posljednjih 14 utakmica na domaćem terenu u Ligi prvaka primili samo dva gola i to od Benfice.

“Sve mi svidjelo u igri moje ekipe. Ovo je jedna od najboljih predstava Atletica od kako sam na klupi. Radili smo dobar pritisak kada smo morali. Dobri smo bili i u defanzivi kada je trebalo i stvarali smo prilike za kontranapade. Ekipa je odigrala taktički vrlo impresivno”, rekao je Simeone.

Osvrnuo se i na promašaj Antoinea Griezmanna s bijele tačke.

“Promašivali su i Maradona, Messi, Platini, Zico, najbolji igrači na svijetu. I dalje će ih izvoditi”, jasan je Simeone.