BIH

Zenica: Dodijeljeni internacionalni certifikati spasiocima na otvorenim vodama

Upriličen svečani prijem

D. Pa.

28.9.2016

Služba spašavanja na vodi i pod vodom Zenica u koordinaciji sa Službom civilne zaštite Grada Zenica osposobila je 11 novih spasilaca na otvorenim vodama.

Selver Keleštura, v.d. gradonačelnik Zenice, danas je organizovao prijem za spasioce kojem su prisustvovali i Muhamed  Husremović, komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica te Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika Službe civilne zaštite.

Ovom prilikom spasiocima su uručeni internacionalni certifikati koji im omogućavaju da djeluju na svim vodama u zemlji i inostranstvu te prateća oprema za spašavanje.

Certifikati su plod dugogodišnjeg truda  članova Sportsko-rekreativnog kluba "Bosna" Zenica, a obuka spasioca je veoma važna za grad Zenicu.

Tom prilikom v.d. gradonačelnik Keleštura kazao je kako je Zenica dobila cetificirane ljude koji sa sigurnošću mogu pomoći u nesrećama.

- Osposobljavanje službe spašavanja je neminovnost. Moramo biti osposobljeni i spremni za djelovanje u nesrećama poput one koja je zadesila područje grada 2014. godine kao i na industrijskim objektima gdje prijeti opasnost od vode - rekao je Keleštura.