REGION

Hašim Tači: BSK su buduća vojska Kosova

Predsjednik Kosova najavio

Fena

28.9.2016

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da Bezbjednosne snage Kosova (BSK) predstavljaju buduću vojsku Kosova i da su najbolji pokazatelj karaktera kosovskog društva s obzirom na zastupljenost pripadnika svih zajednica i unaprijeđeni rodni sastav.

On je to rekao na otvaranju Centra za traganje i spasavanje BSK-a, u selu Pomazatin u Kosovu Polju, objavljeno je na sajtu kosovskog Predsjedništva.

Tači je tom prilikom istaknuo da BSK sve više jačaju u pravcu održavanja operativnih kapaciteta.

"Saradnja sa našim strateškim partnerima Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa gardom Ajove, sa NATO-om i KFOR-om, svakoga dana se odražava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK-a", rekao je Tači, prenosi Tanjug.

Hitne intervencije BSK-a, bilo da su na Kosovu ili u regionu, prema njegovim riječima, najbolje pokazuju koliko su spremni njihovi pripadnici, kako u operativnom pogledu, tako i u psihološkom i moralnom.

"BSK je slika vrijednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova", zaključio je Tači, zahvalivši vladama zemalja koje su doprinijele povećanju profesionalizma i logističkih kapaciteta Centra za potragu i spasavanje pri BSK-u.