BIH

Vijeće ministara BiH o protokolu za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva

Na današnjoj sjednici

Fena

28.9.2016

Prijedlog protokola za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva između Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH prilikom međusobnih isporuka proizvoda visokog fitosanitarnog rizika, bit će razmatran danas na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Prema najavi dnevnog reda, bit će razmatran i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Izvještajem o vođenju pregovora.

Pred ministrima će biti i Nacrt osnova za pokretanje pregovora za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvatanju projekata tehničke saradnje za 2013. godinu, te Inicijativa za pokretanje postupka za zaključivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Kanade i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Kanade 

Na dnevnom redu je i nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine za IPA II program prekogranične saradnje Srbija - BiH 2014 - 2020, ratifikacija Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH - Srbija za 2015. godinu između BiH, Evropske komisije i Vlade Republike Srbije. 

Za dnevni red je između ostalog predložen i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Maroko o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i posebnih pasoša.