NOGOMET

Juve pregazio Dinamo, Real bez pobjede u Dortmundu

Liga prvaka

Avaz.ba

27.9.2016

Večeras su igrani susreti drugog gola Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

Juventus je u prvih pola sata, riješio utakmicu na Maksimiru protiv Dinama, a igrač utakmice bio je Miralem Pjanić.

Odbrana domaćih očajno je reagirala kod obje poluprilike gostiju, koje su zahvaljujući Sigaliju i prije svega Schildenfeldu završile laganim poentiranjima Pjanića u 23. i Higuaina u 30. minuti.

Nakon toga jedino pitanje je bilo kojom razlikom će talijanski prvak slaviti kod hrvatskog, a iako je na poluvremenu izašao Pjanić, strijelac prvog i asistent za drugi gol, konačan rezultat bio je duplo uvjerljiviji za pobjednike.

Real Madrid je u drugom kolu Lige prvaka na Westfalenstadionu odigrao 2:2 s Borussijom Dortmund i treću utakmicu u nizu ostao bez pobjede.

'Kraljevi' su u posljednja dva susreta u Primeri upisali remi, a neriješeni ishod im je bio suđen i večeras u Dortmundu, iako su dvaput vodili.

Ronaldo je doveo Real u vodstvo, a na 1:1 izjednačio je Aubemeyang. Real je ponovo poveo golom Rafaela Varanea, a konačan rezultat tri minute prije kraja utakmice postavio je igrač susreta Aubameyang.

Sevilla je svladala Lyon s 1:0, te imao, kao i Juve, četiri boda uoči dolaska u Maksimir u trećem kolu.

ben-yedder-yanga-mbiwa-sevilla-olympique-lyon-champions-league-14sgl0xevwlb51cp20yhpq91a8

Prije utakmice u gradu Lyonovi su se navijači potukli s policijom na Trgu Alfafa.


U 17. minuti Sevilla je zatresla mrežu, ali je Vitolo bio u zaleđu prije nego što je dodao Ben Yedderu koji je zabio. Na drugoj je strani Fekir pogodio gredu.

Sevilla je povela u 53. minuti nakon sjajnog ubačaja N'Zonzija, Vietto je nadskočio Lopesa i glavom proslijedio, a Ben Yedder je zabio! Odmah nakon gola Tolisso je umalo izjednačio, ali Rico je odlično obranio.

Vietto je u 69. minuti promašio cijeli gol iz jedanaesterca.