BIH

Napravili smo najmoćniji patriotski blok koji se pojavio na ovim prostorima

Lider SBB-a Fahrudin Radončić na predizbornom skupu u Hrasnici

M. Aš./Mi.K.

27.9.2016

U Domu kulture u Hrasnici počeo je preizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem će biti predstavljeni kandidati ove stranke za Općinsko vijeće Ilidža kao i zajednički kandidat za načelnika Senaid Memić.

Planirano je obraćanje i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Skupu prisustvuju i ministar saobraćaja i komunikacija Ismir Jusko, ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić kao i Mario Nenadić, ministar pravde i uprave KS te Fikret Prevljak iz SDA. 

Prvi se prisutnima obratio Dino Jajagić, predsjednik Općinskog odbora SBB-a.

- U protekle četiri godine na Ilidži su se desile dobre stvari. Ali, uvijek može bolje. Zbog toga smo i predložili ovaj tim kandidata da nam bude bolje. Ilidža je postala veliko gradilište, a za to je zaslužan Memić - rekao je Jajagić koji je pozvao sve građane da glasaju za kandidata SDA-SBB za načelnika.

Memić je kazao da mu je čast da bude onaj kome SDA i SBB daju povjerenje.

- SBB i SDA su garancija da naši neprijatelji neće korisiti naše slabosti. Kada su neprijatelji vidjeli da znamo i da možemo biti složni i jaki oni su se ušutili. Od sada se nadam da ćemo za dobrobit Ilidže radiit zajedno. Čini mi se da gospodin Radončić drži stvari u rukama. U stanju smo se skupa boriti za bolji prosperitet. SDA i SBB moraju imati natpolovičnu većinu. Kad osvojimo vlast moramo biti vlast. Neka nam zavide svi koji ne mogu biti dobri kao mi - rekao je između ostalog Memić.

Uz veliki aplauz Radončić se obratio okupljenima i rekao da su SDA i SBB napravili koaliciju koja nije obična.

- To je najmoćniji patriotski blok koji se pojavio na ovim prostorima nakon smrti Alije Izetbegovića. Ilidža je dio Sarajeva. Moramo se takmičiti u novim vrijednostima. Znam da ce Memić glatko pobijediti, ali morate svi izaći na glasanje.SDA, SBB i HDZ su otvorili vrata EU. Mi lagati nećemo Ova koalcija je stabilizirala odnose.Pokrenuta su brojna gradiišta. Imamo mnogo projekata koji se već rade. Želimo od BiH napraviti najveće gradilište u regionu. Ne želimo običnu pobjedu nego apsolutnu. Nemojte dozovliti da vas neko iz SDP-a i DF-a ucjenjuje i da uspori razvoj cijele države - rekao je Radončić.

On je rekao da je ova koalicija stabilizirala političke odnose u BiH, da je zaposleno već 25.000 ljudi, pokrenuto je gradilište prve hidrocentrale nakon Josipa Broza nakon 40 godina.

- Ja sam danas bio na otvaranju tunela koji je 903 metra dug, sutra, - prekosutra predstavljamo toplovod od Kaknja do Sarajeva, 200.000 domaćinstava će se grijati bez onog zagađenja koje imamo danas, razvit će se mnogi poljoprivredni resursi zahvaljujući tom toplovodu. Imamo mnogo projekata koji se rade, ali što je najvažnije mi želimo da da u naredne dvije godine BiH bude najveće gradilište u regionu, i vjerujte da ćemo ga napraviti - rekao je Radončić.