NOGOMET

Petrović za Avaz.ba: Da li je malo osvojiti devet bodova u pet utakmica?

Trener Željezničara za naš portal

N. KUSTURA

27.9.2016

Fudbaleri Željezničara neporaženi su već pet utakmica zaredom, računajući i Kup susret protiv Brotnja, a prema riječima šefa stručnog štaba Slavka Petrovića želja da je istim nepobjedivim ritmom ekipa nastavi i u Bijeljini gdje će u subotu Plavi igrati protiv Radnika.

Povreda Jahića

Za portal Avaz.ba Petrović je govorio o ovom meču, predstojećem derbiju, navijačima, ali i o samom uređenju kluba.

- U Bijeljini će igrati dvije moje ekipe. Moj aktuelni klub Željezničar i Radnik u kojem sam proveo sjajne momente u prošlosti. Neće nam biti lako jer je Radnik jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Već osam prvenstvenih utakmica su bez poraza što dovoljno pokazuje o kakvoj se ekipi radi. Prošle godine, kada sam ih ja vodio, radili smo na defanzivi, a ove sezone je urađeno dosta na ofanziva, pa je Radnik postao jedna od najjačih ekipa u ligi - rekao je Petrović.

Od kada je preuzeo tim sa Grbavice Petrović je osvojio osam bodova iz četiri utakmice. U Bijeljinu, kako sam ističe, Željo ide da ne izgubi, što je stav koji ne priliči najtrofejnijem bh. klubu koji je već u solidnom bodovnom deficitu.

- Osvojiti bod u Bijeljini, odnosno devet bodova u pet utakmice u ovakvoj situaciji je puno, a ne malo. Ja ne živim od imena Željezničar. Niko ne živi od starog imena. Ko je Mladost? Ko je Krupa? To su sve manje poznate ekipe, ali su ispred nas na tabeli. I oni igraju fudbal i mislim da ovo stanje na tabeli nije slučajno, već je plod svega što se do sada u ovoj sezoni uradilo. Kako u Željezničaru, tako i u ostalim klubovima - istakao je trener Plavih.

Poslije Radnika slijedi prvenstvena pauza, a onda fudbalere Željezničara očekuje veliki derbi protiv Sarajeva. 

- Na Koševu će se sastati dvije ekipe koje imaju najzvučnija imena. Ako oba tima ostanu neporažene nakon predstojećeg kola, onda će to biti i mamac za publiku, te zbog toga očekujem pun stadion i dobru atmosferu. Mnogi me pitaju za Boccaccinija, Radinovića, Stanića i Šećerovića da li ću ih poštediti zbog toga što imaju po dva žuta kartona. Moj odgovor je jasan. Ne gledam na drugu, treću, petu utakmicu, već samo na predstojeću. U Bijeljini će igrati najbitniji, najbolji i neće biti manipulacija - kategoričan je Petrović koji je dodao da u ovom trenutku ne može računati samo na Sanela Jahića koji sutra (srijeda) ima dodatno snimanje.

Dnevni izvještaj

Petrović ističe da je "izuzetno zadovoljan navijačima kluba koji su iako ekipa ne stoji baš najbolje na tabeli i dalje vjerno uz klub".

- Ekipi puno znače navijači. Ali i uređenje i funkcionisanje kluba koji je na strahovito visokom nivou organizacije. Zna se ko šta radi i ko treba da radi. Recimo, svaki uposlenik mora da piše dnevni izvještaj šta je taj dan radio i da to redovno šalje odgovornom licu. Željo je sigurno, ne samo u BiH, već i na Balkanu jedan od najorganizovanijih klubova. Znam to jer čitav dan sam na stadionu, sve vidim i sve je maksimalno profesionalno - kaže za kraj razgovora Petrović.