NOGOMET

Burno na Ostrvu: Selektor Engleske "završavao" kombinacije menadžerima!

Skandal potresa Fudbalsku federaciju

(N. K.)

27.9.2016

Engleska fudbalska federacija ispituje navodne namjere aktuelnog selektora nacionalnog tima Sama Allardycea da ponudi usluge određenoj grupi ljudi da kao "treća strana" zaobiđu zakon i uberu profit na transferima fudbalera.

Podsjetimo, u Engleskoj je od prije osam godina zabranjeno da novac od transfera, osim iz kluba u klub, ide i takozvanoj trećoj strani, odnosno agencijama ili menadžerima, pa je vijest o Allardyceovoj umiješanosti u pokušaj kršenja zakona izazvao veliku pažnju.

Zanimljivo da su do ovog saznanja došli novinari britanskog "Telegraphea", koji su u prije dva mjeseca predstavljajući se kao menadžeri jedne kompanije sa Istoka, inicirali sastanak sa Allardyceom, dok ovaj još nije bio imenovan za selektora, i od njega dobili savjete kako da izigraju zakon.

Navodno je Allardyc tom prilikom za svoje usluge dogovorio 400.000 funti, a prilikom sastanka je rekao da "nije problem" da treća strana zaradi od transfera i da zna mnoge menadžere koji to sve vrijeme rade.

Fudbalska federacija se nije zvanično oglasila zbog toga što još uvijek nije došla u posjed snimka koji kompromituje selektora Engleske.