NOGOMET

Liga prvaka: Ronaldo ganja "stotku", a Pjanić bodove u Zagrebu

Večeras susreti drugog kola elitnog evropskog takmičenja

M. T.

27.9.2016

Nakon razočarenja u utakmici prvog kola protiv Sevilje, kada je navijačima u Torinu priuštio pravo mučenje, Juventus večeras ima priliku za popravni. Ko može biti bolja mušterija od zagrebačkog Dinama, ekipe koja već godinama u Ligi prvaka učestvuje samo kao prolaznik na kojem se popravlja gol-razlika?

Zagrebačka ekipa je u dosta nezgodnoj situaciji nakon smjene Zlatka Kranjčara, čiji nasljednik još nije imenovan, tako da razloga za optimizam na Maksimiru i nema baš mnogo. S obzirom na to da je njegovo neigranje bilo jedan od razloga bezidejnosti Juvea u duelu sa Seviljom, očekivati je da naš as Miralem Pjanić bude u startnoj postavi italijanskog šampiona. 

Može bolje 

- Općenito, možemo igrati dosta bolje, ali dobro je da pobjeđujemo u Seriji A. Sada razmišljamo samo o utakmici u Zagrebu, gdje želimo osvojiti tri boda - rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri).

Derbijem kola mogao bi se smatrati okršaj Borusije Dortmund i Reala, u kojem će Kristijano Ronaldo (Cristiano), čiji je bijes zbog izmjene u susretu protiv Las Palmana u subotu navečer i dalje tema evropskih medija, imati priliku postati prvi fudbaler koji je dostigao brojku od 100 golova u evropskim takmičenjima. Da bi to postigao, Portugalac će morati postići het-trik, ali s obzirom na formu Borusije, koja je posljednje četiri utakmice postigla 20 golova, to neće biti lagan zadatak. 

Porto u Lesteru

Općenito, madridski tim, koji je u novoj sezoni i dalje bez poraza, ima veoma loš učinak na njemačkom tlu - samo četiri pobjede u 29 gostovanja. A u Dortmundu je izgubio posljednje tri utakmice. 

Još jedan zanimljiv duel očekuje se u Lesteru, gdje će engleski prvak protiv dvostrukog evropskog prvaka Porta tražiti drugu pobjedu u Ligi prvaka. Raspoloženje u svlačionici Lestera nije bajno, jer je debakl od Mančester junajteda izazvao nesuglasice u timu.