BIH

Cvijanović: Poziv Tužilaštva Dodiku novi atak na RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske

Srna

27.9.2016

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je pozivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na saslušanje u Tužilaštvu BiH još jedan atak na Republiku Srpsku u nastojanjima da se ona razori i uništi njen demokratski kapacitet.

Cvijanovićeva je izjavila Srni da je jasno da se demokratski kapacitet RS ne može uništiti, i da je to u nedjelju dokazano referendumom o danu RS koji je sproveden u najboljem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih incidenata.

- Kao predsjednik Vlade Republike Srpske izuzetno sam ponosna što su građani pokazali visok stepen odgovornosti na dan referenduma - rekla je Cvijanovićeva sinoć u Modriči.

Ona je naglasila da RS ništa pogrešno nije uradila u nedjelju kada su se građani ponosno i dostojanstveno izjasnili šta misle o tom važnom pitanju i pokazali da se mogu izjašnjavati o svakom drugom važnom pitanju.

- Ne slažem se sa stavovima organa BiH prema referendumu i sigurna sam da su pravosudne institucije BiH pod jakim pritiskom političara iz Sarajeva i stranaca - rekla je Cvijanovićeva i navela da je strašno što se insistira na sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH samo u ovom slučaju dok se zatvaraju oči pred 91 donesenom odlukom koju nije izvršila Federacija BiH i njeni kantoni.

Cvijanovićeva je izrazila sumnju da se upornim skretanjem pažnje na RS prikrivaju druge stvari koje su prava opasnost i prijetnja po ovu državu i cijelu regiju.