BIH

Goražde: Izetbegović bezrezervno podržao Muradifa Kanlića!

Održan centralni predizborni skup SDA

Al. B.

26.9.2016

U velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu večeras je održan centralni predizborni skup SDA Goražde, na kojem su predstavljeni lista kandidata za Općinsko vijeće Goražde te zajednički kandidat SDA i SBB-a za načelnika općine Goražde Muradif Kanlić. 

Vizija i energija

Stotinama Goraždana, od kojih jedan broj nije mogao ni stati u salu, obratili su se predsjednik Općinskog odbora SDA Adis Halilović, nosilac liste Nedim Kunovac te Aida Obuća iz Kantonalnog odbora SDA. Svi oni pozvali su građane da podrže promjene u Goraždu i shvate značaj podrške jakoj bošnjačkoj koaliciji od državnog do lokalnog nivoa. S posebnim oduševljenjem prisutni su pozdravili predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. On je poručio da će se „najstarija stranka s najdubljim korijenima vratiti ove jeseni i u opštinu Goražde“. 

-Ali ću istaknuti ovo mlado i lijepo lice, našeg Muradifa. Najstarija stranka i najmlađi načelnik, ako Bog da. Vrlo energičan, očigledno je da ima viziju, da ima energiju, elokventan, rječit, vidio svijeta. Učio politiku u najboljoj školi, u Vijeću Evrope. Ako ćete se gdje naučiti demokratiji i državi, to je Vijeće Evrope. Imat će nas iza leđa. Muradife, imat ćeš predsjedavajućeg Predsjedništva, predsjedavajućeg Vijeća ministara (Denis Zvizdić, op. a.), predsjedavajućeg Federalne vlade (Fadil Novalić, op. a.), direktora svih bitnih javnih preduzeća, predsjedavajuće i kantonalne premijere, ministre u svom mobilnom telefonu od oktobra, ako Bog da – kazao je Izetbegović o bezrezervnoj podršci Kanliću.

S posebnim oduševljenjem pozdravljen je i kandidat za načelnika Kanlić.

Mladost i snaga

- Dok sam čeznuo za majkom koja je van BiH, Goražde je ostalo moja druga majka. Dragi građani, moji Goraždani, pružite mi priliku da se odužim mojoj drugoj majci. Mnogi će reći da sam mlad, ali ako mi je to jedina mahana, onda sam ja sretan čovjek. Ako želimo u bolju budućnost, možemo jedino jedinstveni, jer u jedinstvu je i mladost i snaga. Goražde mora postati grad prosperiteta, nade, grad u kojem se živi i uživa, a ne grad koji se napušta - kazao je Kanlić.

Federacija će biti najveće gradilište 

Izetbegović je naglasio značaj koalicije s Fahrudinom Radončićem i SBB-om, koja je prerasla u političko prijateljstvo. Prihvatanje aplikacije BiH za članstvo u EU, upošljavanje 25.000 radnika za 17 mjeseci, najbolja pozicija FBiH u regionu po porastu BDP-a i rastu industrijske proizvodnje, rezultati su vlasti s kadrovima SDA na čelu, a ubrzanje takvog puta bit će rezultat saradnje sa SBB-om, poručio je Izetbegović. On je poručio i da „ćemo iduće godine FBiH pretvoriti u najveće gradilište u ovom dijelu Evrope“.