VIJESTI

Poznati privrednik na velikom skupu SBB-a u Bihaću: Spasit ćemo mlade!

Najpoznatiji krajiški poslovni čovjek Muhamed Čavkunović

M. DEDIĆ

26.9.2016

Savez za bolju budućnost održao je masovne skupove u četiri krajiška grada: Bihaću, Cazinu, Ključu i Bosanskom Petrovcu.

U svečanoj atmosferi predstavljene su liste kandidata za općinska i Gradsko vijeće (GV) Bihać, a na ovim skupovima svoja obraćanja imali su i kandidati koalicije SDA-SBB za načelnike općina te za gradonačelnika Bihaća.

Bišćanima se na impresivnom skupu SBB-a putem videozida obratio Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.

U Bihaću, na gradskom trgu, okupio se veliki broj posjetilaca, Krajišnika privrženih bošnjačkom patriotskom bloku. Došli su stari i mladi da izraze podršku listi SBB-a Bihać za GV od 35 imena na čijem je čelu najpoznatiji krajiški poslovni čovjek Muhamed Čavkunović. 

Velikom privredniku uz rame na listi su jedan Harun Sadiković, vrhunski bh. sportista, mr. poljoprivrede Dinko Bećirspahić, privatna poduzetnica Sanela Ćenanović i drugi. Burno pozdravljen nosilac liste mr. Muhamed Čavkunović slikovito je opisao ranije greške vlasti i "godine koje su pojeli skakavci", a koje su koštale Bihać milione KM. 

- Nama više ne trebaju vatrometi, lažna sočna obećanja i euforija! Mi se trebamo uhvatiti ukoštac s problemima. Ja nisam naučio da gubim vrijeme, pa neću ni ovdje. Stranka koju predstavljam ima primarni zadatak da zaustavi haotično stanje u društvu, prazne budžete, apatiju i odlazak mladih ljudi iz zemlje. Guramo naprijed bošnjački patriotski front i snažnu i ekonomski stabilnu Federaciju - poručio je Čavkunović. 

Za svoj grad kazao je da je najzaduženiji u FBiH i da po osnovu kamata i kredita izdvaja deset puta više nego drugi bh. gradovi.

Na promotivnom skupu SBB-a u Bihaću govorili su federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i Mirvad Kurić, ministar kulture u Vladi Kantona Sarajevo, kao i predsjednica Gradskog odbora SBB-a Bihać Azra Hadžić-Bećirspahić. Nakon završetka promotivnog predizbornog skupa, hiljade posjetilaca na gradskom trgu do kasno u noć zabavljao je kultni bh. i bihaćki rok sastav "Divlje jagode".

Kurbegović u Ključu

- Javljam vam se iz mjesta gdje se brani BiH, iz Srebrenice. Zeleno-plava koalicija je snažna i nepobjediva, mi gradimo i zapošljavamo. Crvena i narandžasta nemaju nikakve šanse. Gradit ćemo i brzu cestu od Sarajeva do Bihaća. Krajina mi mnogo znači, a to ću vam pokazati 2. oktobra, kada ću kompletan izborni štab SBB-a preseliti u Bihać - poručio je Fahrudin Radončić.