BIH

Predstavljeni kandidati zajedničke bošnjačke liste za “Bolji Bratunac"

Koalicija SDA, SBB održala predizborni skup u Bratuncu

A.H – M.M

26.9.2016

U bratunačkom Domu kulture predstavljeni su kandidati zajedničke bošnjačke liste za “Bolji Bratunac“, predvođeni kandidatom SDA-SBB,  za načelnika Bratunca Salihom Dubičićem. 

Predstavljanju kandidata prisustvovali su i predsjednici dvije najjače bošnjačke strake Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegović, koji su nakon posjete Memorijalnom centru u Potočarima i Srebrenici, svojim dolaskom u Bratunac iskazali punu podršku listi, ali i Bošnjacima ovoga kraja. 

Osim njih u Bratuncu su bili i potpredsjednik RS Ramiz Salkić, te federalni ministri Edin Ramić i Aljoša Čampara.  

Obrazlažući svoju viziju razvoja Bratunca, Salih Dubičić, kandidat za načelnika istakao je ponosan što je kandidat dvije, trenutno, najjače stranke u BiH.

- Ponosan sam jer sam za vrijeme tzv. referenduma bio u Bratuncu. Posjećivao sam svoje povratnike. Obišao sam i granicu naše domovine i mogu punog srca reći da ni jedan povratnik sa područja opštine Bratunac jučer nije napustio svoje ognjište – naglasio je Dubičić. 

Obraćajući se prisutnima, lider SBB –a Fahrudin Radončić, istakao je da se nada kako će lista za “Bolji Bratunac“ napraviti jedan izvanredan rezultat.

frimg-4462

- Nama su crveni i narandžasti pod firmom multikulturalne priče obećavali evropska vrata. Vidjeli ste da su SDA, SBB i HDZ zajedno sa partnerima iz RS –a, kao narodnjačke stranke, otvorili evropska vrata i dobili smo pozivnicu. Smatramo, s razlogom, da sa ovakvim liderstvom za nekoliko godina možemo biti građani Evropske unije i NATO –a  – potcrtao je Radončić, čiji je govor ispraćen velikim aplauzom. 

Predsjedavajući predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, iz Bratunca je poručio, kako Milorad Dodik i ekipa oko njega treba što prije da se dozove, i da usprkos svim opstrukcijama evropski i NATO put BiH neće doći u pitanje.

- Najveći porast BDP–a u ovom času je u FBiH, u čitavom regionu. Najveći porast industrijske proizvodnje jeste u FBiH. Najveći porast pokrivenosti izvoza – uvozom je u FBiH, tamo gdje se pitaju ove dvije stranke. Prije dvije godine obećao sam 100.000 radnih mjesta u deset godina. Prijatelji su mi rekli da sam to olako obećao, a neprijatelji su se počeli ismijavati zbog tog obećanja. E neka znate. Pedeset posto brže to obećanje se ispunjava zahvaljujući ovoj koaliciji. Četvrtinu smo već završili, za 17 mjeseci – poručio je Izetbegović.

Potpredsjednik manjeg bh. entiteta Ramiz Salkić, pozvao je Bošnjake Bratunca da budu jedinstveni, snažni i odlučni, kako je kazao, kakvi su uvijek i bili. 

- Vodite računa. Nemojte dati povjerenje izdajnicima. Nemojte dati povjerenje onima u koje sumnjate da će vas izdati, da će vas prodati.  Dajte povjerenje, provjerenim, čvrstim, upornim Bošnjacima koji se bore za vaša prava i kad je lahko i kad je teško. Hrabro i čvrsto smo se okupili u Bratuncu da pošaljemo poruku svima koji su željeli da ne budemo ovdje – poručio je Salkić.