CRNA HRONIKA

Mensuru Jakupoviću iz Zenice već 19 dana ni traga ni glasa!

Porodica sumnja na ubistvo

D. PAŠALIĆ

26.9.2016

Već devetnaest dana porodica traži Mensura Jakupovića (61), koji je posljednji put viđen 9. septembra na putu od kuće do autobuske stanice u Zenici.

Kako tvrdi njegov sin Ibro, svakodnevno hodaju gradom i pokušavaju doći do bilo kakvih informacija o nestalom Zeničaninu.

Dobio novac

- Tog jutra oko 8 sati krenuo je podići 450 eura koje je dobio iz Njemačke. Od tada mu se gubi svaki trag - počinje priču za naš list osamnaestogodišnji sin.

Iste večeri počeli su ga zvati na mobitel, međutim, niko se nije javljao. Posebno su se zabrinuli kada su treći dan spoznali da je telefon isključen.

- Nazvali smo i slučaj prijavili policiji. Nakon sačinjenog zapisnika, kazali su da će poduzeti sve mjere i radnje iz njihove nadležnosti kako bi ga pronašli - tvrdi naš sagovornik.

Dodatno su zabrinuti budući da je Jakupović prije nekoliko mjeseci operirao srce, zbog čega članovi porodice sumnjaju da se ne radi o srčanom udaru.

Dvije solucije

- Imamo dvije solucije u glavi. Strahujemo da mu nije otkazalo srce, da je pao negdje, ali ga još niko nije primijetio. Osim toga, ne isključujemo mogućnost da je neko vidio da uzima novac te da je ubijen - kaže nam, vidno uznemiren, sin Ibro.

Jedini trag koji je porodica dobila ispostavio se netačnim. Neko im je kazao da je viđen u zeničkom naselju Travnička, međutim, nakon što su obišli svaki djelić naselja, razgovarali s mještanima pokazujući im fotografiju shvatili su da je dojava nepouzdana.

Kako nam priča naš sagovornik, Mensur je rodom iz Prijedora. Dešavalo se da ode kod rodbine u Prijedor ili Bihać, ali uvijek im se javljao prije nego krene.

Apel građanima

Posljednji put je Mensur, u krugu prijatelja poznatiji kao "Brko", na sebi imao bijele sametne hlače, majicu sa plavo-crnim prugama i bijelu jaknu.

- Molimo sve ljude koji ga vide da o tome obavijeste policiju pozivom na broj 122 - apeluje sin Ibro.