SPORT

Merima Bašić osvojila zlatnu medalju

Veliki uspjeh Sarajke u ruskom Anapu

A. SOKOLOVIĆ

26.9.2016

Najbolja bh. kikbokserka Merima Bašić donijela je Bosni i hercegovinu novu medalju sa svjetske scene.

Ovoga puta iz ruskog Anepa donijela je zlatnu medalju sa Šestog svjetskog dijamantnog kupa, nakon što je u finalu pobijedila domaću predstavnicu Olgu Kačetkovu.

Bašić, koja je BiH već donijela zlatnu medalju sa Svjetskog kupa iz Budimpešte, još jednom je pokazala da spada u red najboljih kikbokserica ne samo u našoj zemlji, već i u regionu.

- Presretna sam. Ovo mi je bila jedna od boljih borbi u karijeri. Sa zlatom se vraćam kući u Sarajevo. Prezadovoljan sam što sam na najbolji mogući način predstavljala Bosnu i Hercegovinu u Rusiji  – kazala je Bašić, koja je osim zlatne medalje u Anapu dobila i Specijalno priznanje „Dijamant“, kao najbolja sportašica na ovom Svjetskom kupu.

U Anapu je nastupio još jedan naš predstavnik Adnan halilović, koji je osvojio treće mjesto, nakon što je poražen u polufinalu, gdje je poražen od Rusa Revudčkaja Vladislava. 

Inače, Bašić će u oktobru biti na novom iskušenju. Ljubitelji borilačkih sportova s nestrpljenjem očekuju prvi K-1 turnir ikada u Beogradu (27. oktobar, Crown Plaza Impuls Hall). Tada će Merima imati nastup protiv srbijanske predstavnice Marine Spasić. Pobjednica će ostvariti plasman na prvi K-1 turnir za dame, narednog februara u Azerbejdžanu.