CRNA HRONIKA

Mostar: I dalje traje potraga za Draganom Pantićem

Sedam dana od nestanka

M. H.

26.9.2016

Još nema zvaničnih informacija o 60-godišnjem Draganu Pantiću iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen 21. septembra. Pripadnici policije vrše potragu i obavljaju informativne razgovore, no za sada nemamo informaciju u kojem je pravcu otišao. 

Kazao nam je to danas portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudević Marić, dodajući da je Pantić posljednji put viđen u srijedu u 6.15 sati kod mostarskog hotela "Bristol" i otad mu se gubi svaki trag. 

Kako nam je rečeno u MUP-u, Pantić, koji je inače brat penzionisanog policajca, živio je na Balinovcu, a radi kao šef magacina u jednoj trgovini u ulici Kneza Domagoja, gdje se u srijedu ujutro oko šest sati javio poslodavcu. 

Razdužio je ključeve te obavijestio nadređene da ga je cijelu prethodnu večer bolio zub i da taj dan neće dolaziti na posao. Nakon toga izašao je vani, ispušio cigaretu i nestao. 

Pregledom nadzornih kamera ustanovljeno je da je otišao na Španski trg, odakle se potom zaputio prema Korzu i hotelu „Bristol“, gdje je snimljen posljednji put u 6.15 sati. Na sebi je imao svijetlosmeđe hlače i crno-bijelu jaknu.

Pripadnici policije, kao i članovi porodice nestalog intenzivno tragaju za njim i mole građane da, ako imaju bilo kakvu informaciju o njemu, o tome obavijeste policijsku upravu. Pantić nije bio bolestan niti je imao nekih ozbiljnih problema.