CRNA HRONIKA

Pronađen pištolj i šest metaka: Zeničanin uhapšen nakon policijske potjere

Zbog verbalnog konflikta i oštećenja tuđe stvari

D. Pa.

26.9.2016

Policijska patrola PS Centar vršeći redovne poslove i zadatke na području Zenice, kretajući se službenim vozilom uočila je Golf V plave boje u kojem se nalazilo nekoliko osoba.

Ulaskom u kružni tok ulica Londža i Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, Golf se zaustavio nakon čega su automobila izašle dvije osobe i prišle putničkom vozilu Hyundai, gdje su došli u verbalni konflikt sa vozačem istog, osobom inicijala F.D. iz Zenice.

- Tom prilikom jedna osoba je udarcem noge oštetila blatobran na vozilu Hyndai. Vidjevši navedeno, policijski službenici izašli su iz vozila i odmah se uputili prema mjestu konflikta s namjerom intervenisanja i poduzimanja mjera i radnji prema navedenim osobama. Uočivši policijske službenike, osoba koja je verbalno napala drugog vozača i nanijelo mu oštećenja na vozilu dao se u bijeg, u pravcu ulice Londža te je za istim organizovana potjera. O navedenom su obavještene sve policijske patrole na terenu te je neposredno nakon toga osoba zaustavljena u Londži na broju 132 gdje je i uhapšen – pojašnjavaju iz MUP-a ZDK.

Tom prilikom utvrđeno je da se radi o osobi inicijala A.A., rođen 1993. godine, iz Zenice koja je u više navrata prijavljivana zbog izvršenja krivičnih djela ali zbog nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja.

- Prilikom pregleda policijski služebnici su kod osobe A.A. pronašli jedan pištolj, sa jednim okvirom i šest metaka. Pronađeno oružje je privremeno oduzeto, a navedena osoba je sprovedena u službene prostorije Policijske uprave I gdje i zadržana – dodaju iz MUP-a ZDK, napominjući da je nad uhapšenim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Tužilaštvu ZDK Policijska uprava I dostavit će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv A.A iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona i krivično djelo "Oštećenje tuđe stvari" iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.