CRNA HRONIKA

MUP ZDK: Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju kažnjena 134 vozača!

Na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu

D. Pa.

26.9.2016

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su u vremenskom periodu od 23. do 25. septembra realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u ZDK.

Tom prilikom, poseban akcenat stavljen je na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

- Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona - pojašnjavaju iz MUP-a ZDK.

Prilikom akcije kontrolisano je 911 vozila u saobraćaju, a zbog alkoholiziranosti vozača izdata su 134 prekršajna naloga.

- Uprava policije MUP-a ZDK upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom ali i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze te druge učesnike u saobraćaju - upozoravaju iz MUP-a.

Posebno naglašavaju da će svi slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani, a nesavjesni vozači sankcionisani.