VIJESTI

Izetbegović: Vidjeli smo kako su završili Gadafi i Sadam

Čelnik Predsjedništva BiH

M. Aš.

26.9.2016

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA, izjavio je jučer, komentirajući pitanje šta nakon referenduma u RS, da smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju. On je kazao jučer novinarima u Sarajevu da je samo pitanje kada će uslijediti reakcija za održavanje referenduma i kakva će ona biti.

- Danas je 26. septembar, a Milorad Dodik i oni koji su ga pratili u ovome izašli su iz jedne zaštićene zakonske zone u jednu protuzakonsku i protuustavnu poziciju. Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od srpskih i srbijanskih vođa i vidjeli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda, naravno, padnu na leđa -  poručio je Izetbegović.

Ne može se hapsiti cijeli referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smjeru. Mislim da će se postepeno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda, rekao je Izetbegović.