BIH

Vozači oprez: Upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle

Stanje na putevima u BiH

Redakcija

26.9.2016

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.  

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (u mjestu Zupčići, 08-15 sati) i R-465 Maglaj-Zavidovići (u mjestu Krsno Polje, 08-16 sati).

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17Jablanica-Mostar.

Danas počinju radovi na zamjeni dilatacija na nadvožnjaku preko željezničke pruge na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.