VIJESTI

“Bingo” građanima Tuzle poklonio ZOO vrt u Bosanskoj Poljani

Kad neće lokalna vlast hoće privatni poduzetnik

E. SKOKIĆ

25.9.2016

Kompanija “Bingo” u nedjelju je svečano otvorila ZOO vrt na lokalitetu Bosanske Poljane u Tuzli. Rijeke građana Tuzle od prijepodnevnih sati slivali su se na lokalitet ZOO vrta, a ono što nije uradila lokalna vlast u minulih 16 godina, uspio je privatni poduzetnik Senad Džambić sa timom svojih saradnika.

zoo1

ZOO vrt je svečano otvorila Ema Džambić, Senadova kćerka, nakon čega su mališani i njihovi roditelji krenuli u obilazak kaveza za životinje. Najviše pažnje pobudili su medo i tigar, ali i zmije i krokodil u akvarijumu.

Gradnja ZOO vrta još nije gotovo, a iz kompanije “Bingo” najavljuju širenje kapaciteta. Također, otvoren je i restoran “Ringišpil”, čiji su meniji prilagođeni mališanima i njihovim roditeljima.

- Okončali smo prvu fazu od predviđene četiri. Uradit ćemo još toga kako bi naši mališani imali priliku da pogledaju živototinje, ali i da se edukuju o njima. U procesu smo apliciranja za članstvo i Evropskoj asocijaciji ZOO vrtova što će nam omogućiti potencijalnu razmjenu životinja i naše dodatno educiranje – kaže Emir Ramić, rukovodilac razvoja poslovnih projekata u kompaniji “Bingo”.

Podsjetimo kako je Tuzla do prije 16 godina imala gradski ZOO vrt na popularnoj Slanoj Banji. Tadašanja i još uvijek aktuelna vlast je odlučila da ZOO vrt zatvori i obeća novi. No, obećanje, kao i mnoga druga nisu ispunili, navodno, zbog nedostatka novca.