VIJESTI

Radončić: Odgovor bošnjačke politike trebaju biti mudrost i staloženost

Lider SBB-a gostovao u vanrednoj emisiji Hayat TV-a posvećenoj održavanju referenduma u RS

(E. Ma.)

25.9.2016

U vanrednoj emisiji Hayat TV-a posvećenoj održavanju referenduma u RS danas popodne gostovao je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Na pitanje ima li i treba li bošnjačka politika imati odgovor, Radončić je rekao da odgovor na referendum treba imati pravna država. 

Lider SBB-a istakao je da smatra da odgovor bošnjačke politike trebaju biti mudrost i staloženost, a samo održavanje referenduma nazvao je anketom, velikim showom Milorada Dodika.

- Ovo je način da se sedam dana uoči izbora ne govori o rezultatima u RS, o ekonomskoj katastrofi i tako dalje, nego da se sva koncentracija srpskog biračkog tijela usmjeri ka referendumu - kazao je Radončić. 

Samo održavanje referenduma, uprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Radončić je nazvao "pravnim banditizmom“. Istakao je da takav referendum ne može imati nikakve ozbiljne posljedice po Bosnu i Hercegovinu.

- Ovu vrstu populizma u RS-u smatram prolaznom epizodom. Već u ponedjeljak, utorak, građani će pitati gospodina Dodika zašto su gladni - rekao je Radončić.

Pogledajte cijeli snimak i saznajte šta je još Radončić poručio Miloradu Dodiku.