VIJESTI

Tokić: Ovo je posebno težak dan za Bošnjake i sve patriote

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda

Fena

25.9.2016

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić ocijenio je da je današnji referendum u RS antidejtonski i predstavlja najveću prijetnju miru, stabilnosti i suverenitetu BiH nakon potpisivanja Mirovnog sporazuma.

Tokić je mišljenja da atmosfera i retorika "koje su kreirali srpski političari i mediji vladajuće oligarhije" nedvosmisleno podsjećaju na period 92-95.

- Nesumnjivo je ovo jedan posebno težak dan za Bosnu, Bošnjake i sve patriote u kome se jasno pokazuju pokušaji reafirmacije ciljeva velikosrpske politike Miloševića, Karadžića i drugih te inertnost međunarodne zajednice prije svega OHR-a koji se u mandatu zaštite države BiH i mira ponaša identično kao pripadnici UN-a tokom genocida u Srebrenici - stav je Tokića, saopćeno je iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

On kaže da je današnji dan rezultat "dugogodišnjeg odsustva jasne politike i stateških ciljeva predstavnika Bošnjaka i ukupno patriota BiH u vlasti te izraz njihove nesposobnosti da efikasno djeluju u zaštiti interesa države BiH i bošnjačkog naroda".