BIH

Ekipa "Avaza" na glasačkim mjestima u Srebrenici i Bratuncu: Ispunjavamo građansku dužnost, od rezultata ne očekujemo ništa

U Bratuncu glasalo oko 22 posto, u Srebrenici svega 1.165 glasača

Autor:A. HADŽIĆ

25.9.2016

Ekipa "Avaz" od jutros je u Bratuncu i Srebrenici obišla glasačka mjesta gdje se građni manjeg entiteta izjašnjavaju o Danu RS.

U Bratuncu je prema izjavi predsjednika općinske izborne komisije Vitomira Banduke jutros otvoreno 26 glasačkih mjesta a do 11 sati je glasalo je oko 22 posto upisanih glasača. 

- Nema problema nikakvih. Sve protiče bez euforije - kazap je Banduka. 

Inače u Bratuncu skoro niko koga smo zatekli nije htio javno da govori o referendumu. Odgovor na pitanje zašto su izašli na referendum za većinu je "ispunjavanje građanske dužnosti" a na pitanje šta će to promijeniti svi su slijegali ramenima, te naveli da može biti samo gore, te da od rezultata referenduma ne očekuju ništa.

U Srebrenici je do 11 sati od ukupno upisanih 11.650 glasača glasalo njih 1.165, što nam je potvrdio je Njego Jeftić, predsjednik općinske komisije za referendum. On je kazao da na područiju Srebrenice nije bio zabilježen nijedan incident.

Naša ekipa jutros je bila i u Kravici i ono što se dalo zapaziti jesta da većinom stariji ljudi izlaze na glasačka mjesta. 

Jedan od njih na pitanje šta očekuje od referenduma kazao nam je da očekuje "bolje za RS", a na dodatno pitanje šta je to bolje, slegnuo je ramenima.