NOGOMET

Premijer liga BiH: Danas se igraju dvije utakmice, derbi u Širokom Brijegu

Željo na Grbavici dočekuje Metalleghe

Fena

25.9.2016

Preostale dvije utakmice 10. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.

Derbi se igra na Pecari, gdje Široki Brijeg dočekuje Sarajevo. Domaća ekipa će tražiti tri boda protiv izravnog rivala za gornji dio tabele.

Šef stručnog štaba Širokobriježana Branko Karačić kazao je da ekipa Sarajeva ne djeluje impresivno igrom, ali skuplja bodove.

- Želimo nastaviti sjajnu tradiciju koju imamo protiv njih na Pecari, a do tri velika boda kanimo doći bespoštednom borbom, oštro u granicama fair-playa, uz našu prepoznatljivu pas igru u fazi gradnje napadačkih akcija - izjavio je Karačić.

Sarajevo je u posljednje tri utakmice, uključujući i kup utakmicu protiv Bratstva, upisalo tri pobjede.

Tim Mehmeda Janjoša neće kompletno, jer su zbog povreda upitni Duljević, Husejinović i Sarić, a od ranije su odsutni Kovačević i Čataković. Dodatni problem stručnom štabu pri sklapanju ekipe predstavlja i suspenzija Edina Rustemovića, koji je zaradio treći žuti karton u utakmici protiv Olimpica.

Pomoćni trener FK Sarajevo Senad Repuh istakao je da utakmica protiv Širokog Brijega s razlogom nosi epitet derbija kola.

- Ova utakmica nam mnogo znači. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju šansu dati svoj maksimum. Samo s takvim pristupom možemo očekivati pozitivan rezultat - dodao je.

U drugom meču koji se igra danas, sastaju se Željezničar i Metalleghe na Grbavici.

Trener "Plavih" Slavko Petrović rekao je da dobro poznaje protivnika, ali da želi osvojiti tri boda.

- Znamo šta nas očekuje, ekipa Metalleghea ima mane i vrline, a mi ih znamo. U gostima igraju mnogo bolje nego kući. Ekipa su koja daje puno golova na strani, iz dobre defanzive ide u odličnu ofanzivu - naglasio je Petrović.

Obje utakmice počinju u 19.00 sati.