KOLUMNE

Veteran manipulacije

Ličnost dana - Jasmin Imamović

A. HADŽIĆ

25.9.2016

Bilo je dovoljno nepunih sat vremena da se u Tuzli razotkrije ko stoji iza preksinoćnjeg saopćenja za javnost koje su medijima, navodno, uputili „zabrinuti“, ali nepotpisani veterani FK Sloboda.

Hvala Bogu, pametna, informatički obrazovana tuzlanska djeca dala su se u potjeru za mogućim organizatorima nereda na jučerašnjoj utakmici Sloboda – Radnik, koje su „veterani“ najavili u svom saopćenju, pa otkrili do sada neviđenu manipulaciju, kakve se ne bi sjetili ni propagandisti Kim Jong-una. 

Otkrili su, naime, da je saopćenje medijima poslano s računara koji koristi niko drugi do gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, kao i da je u njegovoj tehničkoj doradi  učestvovala njegova najbliža saradnica, šefica jednog od odjeljenja gradske administracije. 

Nečuveno, naivno, pokvareno, suludo! Oni koji su saopćenje ovakvog sadržaja poslali u javnost, da je pravne države, isti bi dan bili na saslušanju u Tužilaštvu TK.

Ne zbog neistina koje su tamo izrečene (navikli su Tuzlaci na laži i spinovanja gradskog oca kao na neimaštinu!) već zbog prizivanja nereda, odnosno huškanja tuzlanske djece na one koje su oni označili kao uništitelje Slobode, to jest protukandidate na izborima aktuelnom gradonačelniku Jasminu Imamoviću. 

Zašto šute istinski veterani Slobode! Jesu li i oni svoju dušu prodali „veteranu manipulacije“ kojem u strahu od gubljenja vlasti ništa nije sveto, pa ni životi tuzlanske djece koju je pokušao gurnuti u nerede.