KOŠARKA

Crvena zvezda i Čelik u finalu memorijala "Amna Fazlić“

7. međunarodni košarkaški turnir u Zenici

D. Jurišić

24.9.2016

Zenička Arena je ovog vikenda domaćin 7. Međunarodnog memorijalnog košarkaškog turnira “Amna Fazlić”. Turnir se igra u spomen na tragično nastradalu mladu košarkašicu Čelika i reprezentativku naše države. Amna Fazlić je bila izuzetno talentovana košarkašica ali je tragična nesreća zaustavila na putu sjajne košarkaške karijere.

Na ovogodišnjem turniru, pored domaćina Čelika, nastupaju ekipe hrvatskog Ragusa i Medveščaka, te ekipa Crvene zvezde iz Srbije.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, turnir je otvorio Feđa Jovanović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i korištenje sportskih objekata Zenica, pozdravivši učesnike i zaželjevši im sreću u predstojećim utakmicama Amra Mehmedić, član organizacionog odbora i bivši kapetan KŽK Čelik, podigla je na krov dvorane zastavu za osvojeni Kup naše države u prethodnoj sezoni.

U današnjoj prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Crvena zvezda i Medveščak. Konačni rezultat je glasio 64:60 (18:14, 22:23, 14:13, 10: 10). U redovima Crvene zvezde najefikasnije su bile A. Katanić sa 16 i Prlja sa 12 poena. U poraženoj ekipi Medveščaka Bura i Borović su postigle po 19 poena.

U drugom susretu igrale su ekipe Čelika i Raguse. Slavila je podmlađena ekipa domaćina turnira. Konačni rezultat je glasio 60:44, po četvrtinama 10:12. 22:13, 25:24 i 13:7.

Sutra se od 14 sati igra utakmica za treće mjesto, a finalni susret je planiran za 16 sati. Polufinalne utakmice je posmatralo oko 100 gledalaca, nadamo se da će ih biti mnogo više tokom finala.