BIH

Paranaoični Imamović prati sugrađane i unaprijed zna o čemu razgovaraju?!

Tuzlaci “Veliki brat” vas nadgleda

Redakcija

24.9.2016

Iz kuhinje aktuelnog gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića danas je servirano još jedno saopćenje za javnost koje je za rubriku “Vjerovali ili ne”, MUP TK, Tužiteljstvo TK.

Naime, Imamović je uoči fudbalske utakmice Slobode i Radnika zanijetio u jednom ugostiteljskom objektu dvojicu mogućih organizatora incidenata na tuzlanskom stadionu. Međutim, tu nije kraj. Imamović je, što se može vidjeti iz saopćenja, saznao i šta su ta dvojica lociranih Tuzlaka  razgovarali za stolom ugostiteljskog objekta u centru grada.

Saopćenjem, Imamović, nedvojbeno ukazuje kako svoje sugrađane prati, odnosno da im narušava osnovno ljudsko pravo – pravo na slobodu kretanja. Također, saopćenjem je u zabludu doveo stotine navijača  tuzlanske Slobode, koji nakon spekulacija o mogućim incidentima nisu ni pomislili da odu na Tušanj. I na koncu konaca, Imamović je narušio osnovno ljudsko pravo – pravo na slobodu izražavanja, okupljanja, drugovanja...

Ostaje nerazjašnjeno da li je Imamović imao dozvolu za prisluškivanje i praćenje, jer, sudeći po saopćenju, on je locirao dvojicu Tuzlaka i saznao o čemu su razgovarali?!

Pročitajte saopćenje:

“Poštovani sugrađani, danas u 16 sati, FK “Sloboda”, na stadinu Tušanj, igra utakmicu protiv FK “Radnik” iz Bijeljine. Za sutra je najavljen referendum u RS-u, što političko – bezbjednosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, čini složenom, a organizaciju utakmice rizičnom. Osim toga, imamo informacije da pojedinci i grupe iz Tuzle i oko Tuzle, imaju namjeru izazvati incidente i nerede, kako bi ih iskoristili u predizborne svrhe. Dvojica mogućih organizatora incidenta, već su viđena danas oko 12 sati u kafeu “Sagittarius”. Nadamo se da su se dogovarali o odustanku od ranije planiranih aktivnosti. Pozivam građane, navijače i igrače, da danas pokažemo svima da je Tuzla grad dobrih i pametnih ljudi, koji znaju da je naš stadion namijenjen za sportsko a ne političko nadmetanje. Danas navijajmo sportski, za fudbal i za “Slobodu”, u potpisu gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Poslije blama sa saopštenjem “Veterana Slobode”, koje je on sam pisao, Imamović nastavlja u svojoj oholosti i bezobzirnosti da srlja u vlastitu propast. Poštena i nepotkupljiva inteligencija Tuzle odavno je prozrela njegove namjere, a posljednje predizborne ankete na kojima Imamović ne stoji baš najbolje podgrijale su kod njega strah od gubitka vlasti i paranoju o neprijateljima iz Tuzle i oko Tuzle.