NOGOMET

Derbi Londona: Arsenal potopio Chelsea (VIDEO)

Drugi uzastopni poraz "Plavaca"

(A.Č.)

24.9.2016

Arsenal je ubjedljivo slavio protiv gradskog rivala Chelseaja (3:0) u šestom kolu engleske Premier lige, te su tako Topnici naplatili sve "dugove" iz prošlih sezona, jer su u domaćem prvenstvu protiv Plavaca posljednji slavili 2011. godine.

Arsenal je zaprijetio veoma rano i pokazao da Chelseaju neće biti lako. Santi Cazorla je u petoj minuti šutirao, a Thibaut Courtois je sjajno odbranio. Nakon velike greške odbrane Chelseaja u 11. minuti Alexis Sanchez je uzeo loptu i pogodio za vodstvo "Topnika". 

Samo tri minute poslije novi pogodak na Emirates. Fantastična akcija Arsenala. Na kraju Hector Bellerin je dodao do Thea Walcotta, koji je zatresao mrežu gostiju. Prvu veću šansu Plavci su imali u 21. minuti kada je Willian šutirao malo pored gola. 

Novu odličnu akciju Arsenala izveli su Mesut Ozil i Alexis Sanchez. Čileanac je na kraju akcije ubacio za Nijemca, koji je pogodio za 3:0. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. U nastavku nije bilo mnogo velikih prilika, te se rezultat nije mijenjao. 

Interesantno je da se treneru Chelsea Antoniju Conteu prvi put u sedam godina desilo da je izgubio dvije utakmice zaredom.