BIH

Izetbegović: Zahvaljujući koaliciji SDA-SBB u FBiH je otvoreno 25.000 radnih mjesta

Predizborni skup SDA u Srebreniku

Autor:O. Mujkić

24.9.2016

U velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održan je radni sastanak Općinskog odbora SDA Srebrenik, na kojem je razgovarano o finišu predizobrne kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Pored velikog broja aktivista ove stranke, radnom sastanku su prisustvovali predsjednik SDA BiH i predsjedavajući Predsjedništva naše države Bakir Izetbegović, predsjednik Kantonalnog odobra SDA TK Mirsad Kukić, premijer Vlade TK Bego Gutić, ministar finansija u Vladi TK Jakub Suljkanović, kandidat SDA-SBB za općinskog načelnika Nihad Omerović i kandidati za Općinskog vijeće na čelu s nosiocem liste dr. Ibrahimom Zukićem.

Obraćajući se brojnim aktivistima, Izetbegović se posebno osvrnuo na rezultate ostvarene u proteklih 17 mjeseci u našoj državi.

– Najznačajnije postignuće u ovom periodu je svakako stabilna koalicija SDA-SBB sastavljena od iskusnih ljudi koji su u stanju osigurati stabilnost i evropski put BiH. Zahvaljući čvrstoj koaliciji dviju najjačih bošnjačkih stanaka, pokrenuti su reformski procesi koji su Bosni i Hercegovini širom otvorili vrata prema Evropskoj uniji i NATO integracijama - naglasio je Izetbegović.

U posljednjih 17 mjeseci, zahvaljujući stabilnoj koaliciji SDA-SBB, na području Federacije BiH, prema riječima Izetbegovića, otvoreno je novih 25.000 radnih mjesta, od čega u Tuzlanskom kantonu blizu 10.000. Povećan je i bruto društveni proizvod za 3,2 posto, po čemu smo najbolji u našoj regiji, a u prošloj godini povećani su i prihodi od indirektnih poreza za čak 152 miliona maraka, u odnosu na prethodnu godinu. U narednoj godini, prema riječima Izetbegovića, Federacija BiH trebala bi postati najveće gradilište u ovom dijelu Evrope, za šta su, kako je istakao, već obezbijeđena finansijska sredstva.