VIJESTI

Hadžihafizbegović: Rata nema!

Bh. glumac uoči najavljenog sutrašnjeg referenduma

S. A. A.

24.9.2016

Pravne posljedice referenduma neće napraviti nikakve promjene unutar BiH i ono što i vrapci na grani znaju jeste činjenica da ova politička kriza jeste opšte mjesto stanja u BiH, i da ona kontinuirano odgovara onima koji ne žele da zaživi pravna država. Zašto? Pa, zato što konsolidirana uređena pravna i institucionalna država donosi ambijent u kojem će se političkim kriminalcima ispostavljati fakture o njihovim pljačkama.

Poručio je ovo veliki bh. glumac Emir Hadžihafizbegović uoči najavljenog sutrašnjeg referenduma u RS, a kompletan ekskluzivni intervju objavljujemo u nedjeljnom prilogu "Panorama". Hadžihafizbegović je kazao i da će, kada bh. lokomotiva, kako je to napisao naš velikan Nedžad Ibrišimović, "krisne punom parom", doći na naplatu sve ono zbog čega su nastajale ovakve situacije kakva je ova s referendumom. 

- Zarad očuvanja svog kriminalno stečenog kapitala, instalirati rat kao svoj privatni spas i s "banditskog prijestolja" gledati kako se izmanipulirani mali ljudi ponovo biju, nemoguća je misija. Dakle, stvari su kristalno jasne. Rata nema, sukoba nema - tvrdi bh. glumac. 

Podvukao je i to da je opstojnost BiH stoljećima bila jača od njenih neprijatelja. 

- Una, Vrbas, Drina, Neretva protjecat će do Sudnjeg dana, a male zakržljale psihologije političkih bandita završit će na smetljištu historije, gdje im je i pravo mjesto. Imena im se niko neće sjećati, a vrlo brzo nove bh. generacije živjet će ugodno i sretno - zaključio je Hadžihafizbegović.