BIH

Borenović tvrdi da će 2. oktobar biti referendum protiv SNSD-a

Predsjednik Partije demokratskog progresa

Fena

24.9.2016

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović tvrdi da će 2. oktobar, biti dan na kojem će građani na izborima referendumski reći da su protiv SNSD-a.

- Sutrašnji referendum neće pomoći SNSD-u, koji je imao namjeru i motiv da to iskoristi kako bi dobili nekoliko procenata više na lokalnim izborima. Stoga će 2. oktobar biti referendum protiv SNSD-a i građani će pokazati da se ne mogu prevariti s nečim što je već pročitana priča - tvrdi on.

Borenović je danas u Banjoj Luci rekao novinarima da je zadovoljan predizbornom kampanjom, jer je, navodi, vidljiva podrška građana PDP-u, njihovom programu i politikama koje nude.

- Dobit ćemo značajnu podršku građana – uvjeren je.

U Banjoj Luci očekuje pobjedu zajedničkog kandidata Savaza za promjene za gradonačelnika Dragana Čavića, u Bijeljini Miće Mićića, kao i u još nekim općinama, između ostalog i u Trebinju Slavka Vučurevića, koji , kaže, vodi političku borbu protiv onih „koji koriste resurse RS-a i ponižavaju narod".

Kandidati PDP-a na lokalnim izborima danas su na banjalučkom trgu dijelili građanima letaka kojima se želi ukazati na zloupotrebu patriotizma i podsjetiti na ispravno značenje tog pojma.