SPORT

Robijaši prekinuli trening Čelika

Navijači nezadovoljni

A.M.

23.9.2016

Situacija na stadionu Bilino polje i u NK Čelik sve je dramatičnija. Klub koji je u dugovanjima od preko 14 miliona KM već dvije godine je bez podrške navijača. Veća grupa njih upala je danas oko 10 sati na travnjak Bilinog polja, gdje su se u to vrijeme nalazili nogometaši i stručni štab posrnulog zeničkog kluba.

Navijači, popularni "Robijaši" prekinuli su trening i njih nekoliko obratilo se igračima sa porukama da svojim igrama, rezultatima i ponašanjem bacaju ljagu na i ovako srozan ugled kluba koji duže od godinu dana nema upravu.

"Ovaj klub vode dva čovjeka, on nema ništa narodno u sebi i samo nas sramotite. Ili igrajte kako treba ili odlazite", rekao je navijač čije je ime poznato redakciji. Ivo Ištuk, koji je početkom sedmice preuzeo vođenje Čelika sa kojim je elimninisan iz Kup-a BiH od federanog prvoligaša Bosne Seme, nakon prinudno završenog treninga obratio se novinarima.

celik-navijaci-1

"I ja sam razočaran igrom i odnosom pojedinih igrača u utakmici protiv Bosna Seme. Ne znam ko je upao na Bilino Polje, predstavili su se kao Robijaši, tražili su da igrači ginu i igraju. Ovo nije način da se riješi stanje i koliko god zamjerali ja nisam za ove prekide. Mi živimo u državi gdje je to normalno, ali za mene to nije normalno. Prijetiti igračima prije odlučujuće utakmice nikako ne može biti dobro. Ja znam da traju taj rat i prepucavanja, ali to je mimo igrača, neka idu u institucije ili gdje već, ali ovo nije pravi način", rekao je Ištuk.

Navijači su i ovom treneru uputili uvrijedljive riječi, rekavši mu da nije poželjan. Čelik u subotu igra prvenstvenu utakmicu protiv FK Krupa. Zeničani su pretposljednji na tabeli sa svega 5 bodova i bez domaće pobjede u ovoj sezoni. Navijači insistiraju na usvajanju novog Statuta i usvajanju reprograma duga kako bi Čelik mogao normalno funkcionisati.