Bolji uslovi za 531 učenika

Svečano otvoren dograđeni objekt OŠ Dobroševići

Objavljeno: 22. 09. 2016 - 18:45 Novosti » Sarajevo A A A Times Arial
Svečano otvoren dograđeni objekt OŠ Dobroševići
Foto: Press služba KS

Nakon dvije godine završeni su radovi na izgradnji novog dijela školskog objekta Osnovne škole Dobroševići u općini Novi Grad, čime je riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora za odvijanje nastavnog procesa za oko 531 učenika.   

- Dobili smo šest novih, potpuno opremljenih kabineta i to fizike, hemije, biologije, tehničke kulture, infomatike i jezika, te osam učionica u kojima će se moći održavati  nastava onako kako to naši učenici i zaslužuju - istaknuo je v.d. direktor škole Duran Mrnđić. 

Dogradnju škole zajednički su finansirali Općina Novi Grad i Kanton Sarajevo sredstvima u iznosu 2.200.000, dok je kuvajtska firma Aljazeera, koja je u Dobroševićima izgradila rezidencijalno naselje, za projekt izdvojla 300.000 KM.

Po riječima načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, svi građevinski radovi su bili okončani do početka školske godine, ali je rok za stavljanje u funkciju ovog dijela objekta nažalost prolongiran dvadesetak dana zbog jedne ponovljene tenderske procedure.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović je najavio da će Kanton Sarajevo u  saradnji s Općinom osigurati neophodna sredstva i za izgradnju fiskulturne sale u ovoj školi, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.Autor: Fena
Preporučujemo vam