VIJESTI

Zajednički kandidat SDA-SBB za načelnika Fojnice Sabahudin Klisura: Došao sam da radim, a ne da obećavam

U prepunoj sali hotela "Reumal" održan predizborni skup SBB-a

Autor:M. AŠČIĆ

22.9.2016

U prepunoj sali hotela "Reumal" u Fojnici održan je predizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem su predstavljeni kandidati ove stranke za Općinsko vijeće te zajednički kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Skupu na kojem je prisustvovao veliki broj građana, obratio se i Fahrudin Radončić, lider SBB-a. Obratio se i Emir Sulejmanović nosilac liste za Općinsko vijeće Fojnice kao i Sabahudin Klisura zajednički kandidat za načelnika općine.

Okupljenima se obratio prvo Sulejmanović koji je rekao da su kreirali listu koja je spoj iskustva i mladosti i koja ima želju da se uhvati u koštac s problemima s konačnim i jasnim ciljem - za bolju Fojnicu.

Preuzeti odgovornost

Sabahudin Klisura kandidat za načelnika rekao je da ima obavezu da predstavi svoj rad.

- Imam 20 godina radnog staža. Jesam mlad, ali sam se nagledao svega i svačega, čovjek koji je spreman preuzeti odgovornost i raditi 24 sata za Fojnicu. Ja sam čovjek koji je došao da radi u interesu ove općine. Znam šta su problemi. Znam ono što Fojničane tišti. Imamo mali budžet, ali veliku infrastrukturu. Nisam došao da obećavam, došao sam da radim - kazao je Klisura.

Prisutnima se obratio i Radončić koji je rekao da je došao da traži podršku da bi ovaj grad, budući načelnik i Općinsko vijeće radili još bolje. 

- I ja sam radničko dijete, nas je bilo šestero i odlično znam i šta je sirotinja, neimaština i teško školovanje i zato toliko brinem i hoću da brinem o našem narodu. Kao što znate, ovi lokalni izbori se odvijaju u jednoj novoj atmosferi, napravljena je jedna čvrsta bošnjačka koalicija. Napravljena je i ona je već dala rezultate. Mi smo prvi put dobili poziv za prijem u EU. To je bilo  nezamislivo dok se mi Bošnjaci između sebe nismo dogovorili. Vjerujte mi za jedno tri-četiri godine iako to niko ne vjeruje mi možemo biti članovi EU - kazao je Radončić.

Lider SBB je rekao da su se složili u trenucima "kada to niko nije vjerovao, kada se prijeti referendumom,ocjepljenjem, kada neko iz Srbije kaže mi ćemo braniti RS, kada neko iz Hrvatske kaže mi to nećemo gledati".

- Ja im kao Bošnjak kažem "Ne mješajte se". Znamo mi ovu svoju zemlju voditi bez vas. Kad god ste se vi miješali, mi smo stradali. Prošla su ta vremena - rekao je Radončić.

Graditi zemlju

On je dodao da su u Fojnici on i predsjednik Izetbegović zajedno uzeli nekoliko hiljada glasova.

- On je u 10-15 procenata bolji od mene, ali hoću da svih tih nekoliko hiljada glasova date našem budućem načelniku. Mi smo kao SBB dali riječ. A, kad date riječ i dok ne izgovorite riječ, vi vladate njome. kad je izgovorite  ona vlada vama. Mi smo dali riječ. Želim pozvati članove SBB-a i simpatizere da daju glasove našem zajedničkom kandidatu i da se borite i da lobirate za njega i da tu pokažemo da ta pobjeda bude furiozna. Općinske liste su važne da bi Općinsko vijeće moglo raditi i da bi zajedno mogli graditi zemlju. Mi želimo da gradimo autoputeve, već smo dogovorili blok sedam termoelektrane u Tuzli, krenuli smo sa hidrocentralom. Napravit ćemo autoputeve, brze ceste, ali Fojnica i drugi gradovi moraju dobiti podršku kantona i Federacije - kazao je Radončić.

Ponovio je da on u svom džepu osim plave kravate nosi i novu boju, a to je zelena te da kada se ove boje udruže nema prostora za crvene i narandžaste.

- Želim vam pobjedu i bolju lokalnu vlast - istakao je predsjednik SBB-a.