LIFESTYLE

Nasilje, sramotni pornić i smrt brata prethodili njegovoj slavi (VIDEO)

Vitaly Zdorovetskiy je svjetska Youtuberska zvijezda

(D. K.)

23.9.2016

Vitaly Zdorovetskiy svjetska je Youtuberska zvijezda, a slavu je stekao svojim legendarnim prankovima.

Rođen u Rusiji, ovaj je 24-godišnjak kao dijete s roditeljima preselio u ukrajinsku Odessu, no kasnije su emigrirali na Floridu. Vitaly je ondje završio i srednju školu, a sad živi sa svojom majkom, koja mu pomaže s karijerom.

Proces prilagodbe na drugu zemlju bio je za njega strašan - nije znao jezik, nije imao prijatelja, a očuh je redovno tukao njega i mamu. No, ništa ga u životu nije potreslo kao vijest da mu je umro brat. Trenutak u kojem mu je majka saopćila vijest, kaže, neće nikada zaboraviti.

Činio je sve kako bi zaradio dovoljno novca da on i mama napuste nasilnog očuha. Radio je kao smetljar, čistač, konobar, dok nije odlučio prihvatiti ulogu u porno filmu. To je sve promijenilo u njegovom životu.

Vitaly se proslavio "Miami Zombie Attack Prankom", u kojem se maskirao u beskućnika i u najsiromašnijim dijelovima grada plašio slučajne prolaznike. Često sarađuje i s drugim prankerskim majstorima, poput Romana Atwooda.

Postao je planetarno popularan 2014. godine, kad je "uletio" na utakmicu na nogometnom svjetskom prvenstvu u Brazilu. Tad je i uhapšen, a prvi je put uhapšen još 2012. godine. Tad su on i kamerman Jonathan Vanegas u gradu Boca Ratonu snimali prank tokom kojeg su "podmetnuli aktovku s bombom" i širili paniku.