DIJASPORA

HAGEN: Bosna golovima Huzejrovića savladala WFB Schwelm

C liga Njemačke

Bato ŠIŠIĆ

22.9.2016

Nogometni klub Bosna iz grada Hagena u Njemačkoj, iz utakmice u utakmicu bilježi pobjede, pa je tako bilo i u posljednjoj odigranoj utakmici protiv ekipe WFB Schwelm. U ovoj utakmici Bosna je pobjedila protivnika rezultatom od 2:1.

Oba gola postigao je Amir Huzejrović, koji je pružio odličnu partiju.

U veoma kratkom roku Bosnu je napustilo šest relativno mladih fudbalera, što je odraz lošeg dvogodišnjeg rada i organizacije unutar kluba.

- U te dvije godine FC Bosna Hagen ispala je iz Kreislige u C ligu, a sada će nam trebati dosta truda, rada i podrške sa svake strane da ponovno budemo tamo gdje smo bili. Trebat će vremena da se klub ojača, da ponovno vratimo povjerenje naših navijača, koji su od samog početka bili uz nas. Siguran sam da smo na dobrom putu i da će stvari veoma brzo doći na svoju mjesto, a mi otići u veći rang takmičenja. Imamo potencijala za to, želje i volje, a ljubav prema našoj domovini nas vodi ka cilju, da opravdamo ime kluba koje nosi - rekao nam je Huzejrović.

Bosna je igrala u sastavu: Đedović, Sipović, Mujagić, Serhatlić, Kovačevic, Bešić, Huzejrović, Meškić, Demirli, Kovačević, Luffti, Efkan.