VIJESTI

U Bugojnu promovirana knjiga "Mislilac i državnik Alija Izetbegović"

Autori generali Fikret Muslimović i Selmo Cikotić

Fena

17.9.2016

U organizaciji OO SDA Bugojno sinoć je u tome gradu promovirana knjiga "Mislilac i državnik Alija Izetbegović", čiji su autori generali Fikret Muslimović i Selmo Cikotić.

- Alija Izetbegović je bio ličnost koja je obilježila historiju novog doba, političar koji se pamti po dobru i mudrosti, i po svemu onome što jednog čovjeka čini velikim. Zahvaljujući njemu dobili smo državu, koju svi moramo čuvati - istakla je predsjednica SDA Bugojno Melika Mahmutbegović.

Uz Cikotića, o knjizi koja govori o stavovima i djelovanju prvog predsjednika BiH u bivšoj i sadašnjoj državi, njegovoj ulozi u odbrani od agresije i kreiranju vanjske politike BiH, govorio je prof. Mustafa Spahić, dok je odlomke iz knjige čitala magistrica Jasmina Mlačo.

Govoreći o liku i djelu rahmetli Alije Izetbegovića, Selmo Cikotić je kazao da je on bio "čovjek koji je, vrlo odgovorno, svojim primjerom uticao na svoje sljedbenike na način da proizvodi realnu sliku izazova, ali da ponudi provodiva rješenja za njihovu realizaciju, i to je ono po čemu ga pamti historija".