VIJESTI

Izetbegović: Ismet Mešić je častan čovjek i on treba da bude načelnik Kalesije

U Kalesiji predstavljena lista kandidata SDA

Autor:A.Hadžić

16.9.2016

U Kalesiji je večeras u prisustvu velikog broja članova i simpatizera,  održan promotivni skup Stranke demokratske akcije na kome je predstavljena lista kandidata za Općinsko vijeće Kalesija na predstojećim općinskim izborima čiji je nosilac mladi pravnik  Sead Šmigalović, kao i kandidat za načelnika općine inžinjer Ismet Mešić.

Skupu su se obratili predsjednik OO SDA Kalesija Halil Jahić, ispred kandidata za OV Hasan Ramić, kandidat za načelnika Ismet Mešić, predsjednik KO SDA TK Mirsad Kukić,  te predsjednik SDA BiH i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, čije je obraćanje izazvalo buru oduševljenja prisutnih.

- Kalesija je pravo mjesto u kojem ću ja kazati večeras da svako i u BiH i na Balkanu ima ispruženu ruku za mir, prosperitet, pomirenje . Niko više od nas nije spremniji za takav put, ali jednako tako niko od nas nije spremniji da odbrani i da garantuje da Srebrenica, Tomašica, da svako mjesto patnje ljudi koji su bez razloga pobijeni u ovoj zemlji nikada neće biti ništa drugo do Bosna i Hercegovina. .. Kalesija ima izvanredne resurse, u jednoj stvari možda najbitnijoj čega možda niste ni svjesni, vi ste prvi u ovoj zemlji – u natalitetu. Glavni resurs , glavno bogatstvo svake države, svakog mjesta su na kraju ljudi...- kazao je između ostaloga Izetbegović.

Izetbegović se posebno osvrnuo na kandidaturu Ismeta Mešića za načelnika općine, smatrajući ga časnim čovjekom, posvećenim poslu i od riječi.

- On je čovjek koji hoće i zna da radi, koji neće biti arogantan, već će biti servis građanima, u čijem će kabinetu uvijek biti mjesta za biznismene i ljude sa potrebama. To kad se spoji imat ćete uspjeh. Svima onima koje je SDA odgojila, kojima je SDA dala šansu koji su napravili u životu uspjeh i karijeru zahvaljujući SDA večeras poručujem neka se okane ćorava posla i ne podmeću klipove ovoj stranci. Ne mogu je zaustaviti – poručio je Izetbegović.

Kandidat za načelnika Kalesije Ismet Mešić , koji je u zadnjoj godini, u odsustvu Nedžada Džafića, obavljao  funkciju načelnika u ovoj općini, obraćajući se prisutnim  kazao je da to šta je radio i koje projekte je realizirao  je svima poznato i da vjeruje da će narod prepoznati one koji su zloupotrijebili dugogodišnje povjerenje SDA.  Cijenimo da ćemo dobiti najmanje 11 mandata u Općinskom vijeću. Kandidati koji nastupaju samostalno, obzirom da su radili protivno interesima SDA su isključeni iz stranke i naši birači i simpatizeri, ustvari narod, to zna i vjerujem da će ih za takve poteze kazniti na ovim izborima - kazao je između ostalog Mešić.