SPORT

Paraolimpijske igre: Odbojkaši BiH večeras u borbi za novo finale, danas nastupa i Pandžić

Nastupi naših u Riju

Fena

16.9.2016

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci večeras se sastaje sa selekcijom Egipta u polufinalu paraolipijskog turnira u Rio de Janeiru.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića optimisti su uoči ovog meča i uvjereni su u plasman u finale.

Odbojkaši BiH su u tri odigrana susreta u grupnoj fazi zabilježili dvije pobjede, nad Ukrajinom i Kinom s po 3:0, dok su istim rezultatom poraženi od Irana. Uvjereni su da će se u finalu ponovo sastati s Irancima i revanširati im se za poraz u grupnoj fazi te odbraniti naslov paraolimpijskog prvaka.

Kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić smatra da BiH susretom s Egiptom ima lakši posao u polufinalu, nego da igra protiv Brazila.

- Znali smo da je Egipat prvi u grupi i da s našim drugim mjestom idemo na njih, jer su Egipćani sigurno lakša opcija, nego da igramo protiv domaćina Brazila. Protiv Egipta imamo psihološku prednost jer imamo daleko više pobjeda u međusobnim susretima. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je plasman u finale - kazao je Delalić za Fenu. 

Iran u drugom polufinalnom meču igra protiv Brazila. Iako su Iranci favoriti, Delalić vjeruje da će imati izuzetno težak posao te da bi Brazilci mogli i do iznenađenja.

- Nismo taktizirali u prvom susretu s Irancima, ali više nam je odgovarao poraz nego pobjeda, zbog daljeg raspleta. S obzirom na atmosferu koju prave domaći navijači u dvorani i sudijsku naklonjenost prema Brazilcima smatram da prolazak d Irana u finale nije izvjesan - kazao je Delalić.

Prvi polufinali susret BiH - Egipat počinje u 23.30 sati, dok će Brazil i Iran igrati dva sata kasnije.  

Finale je na programu u nedjelju u 17 sati.

Nastup u Riju danas očekuje i atletičar Dževad Pandžić koji će nastupiti u bacanju kugle.

Pandžić je istakao da spreman dočekuje takmičenje, ali naglašava da su u posljednji trenutak promijenjena pravila te da se bacači takmiče uz pomoć čvrste šipke, umjesto savitljive s kojom je bh. takmičar trenirao. Uprkos tome, očekuje dobar rezultat.

Takmičenje u bacanju kugle počinje u 15.10 sati.