VIJESTI

Šansa za mlade: Javite se na mail i osvojite jednu od 50 besplatnih kotizacija

Uoči "Jadranskog Forum mladih - Adriatic Youth Forum“ - Sarajevo 2016.

A.S.

13.9.2016

Jadranski Savjet/Adriatic Council, u periodu od 22 – 24. septembra 2016. godine, u hotelu „Radon Plaza“, u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, održava konferenciju pod nazivom „Jadranski Forum mladih - Adriatic Youth Forum“, Sarajevo 2016, namijenjen položaju i perspektivi mladih u Bosni i Hercegovini.

Direktor Jadranskog savjeta je Dejan Novaković.

- U otvorenom dijalogu i kroz četiri sesije: Mladost u magli, Putokazi, Sarajevski razgovori i Jadranski dijalog, uz pomoć izuzetnih umova iz čitavog regiona, pokušat ćemo da postavimo pitanja i nađemo odgovore na izazove koji stoje pred društvo u BiH i čitavom Jadranskom regionu i da definišemo preporuke kao deo ukupnog rješenja.

U svakoj od Sesija osigurali smo prisustvo pojedinaca iz čitavog regiona koji na najbolji mogući način mogu da nam otvore nove dimenzije promišljanja i upute nas na put spoznaje položaja mladih danas i njihove perspektive kako u BiH, tako i u čitavom regionu - kaže Minela Jašar,  direktor komunikacija Adriatic Council.

Pet medija osiguralo je 50 kotizacija za studente doktorskih studija na Jadranskom forumu mladih.

Pedeset najzainteresiranijih osoba mogu se javiti na mail: [email protected] i imaju pravo prisustva panelima Mladi u magli, Putokazi, Sarajevski razgovori i Jadranski dijalog, kao i ručku i predavanju Mihe Pogacnika-virtuoza na violini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.