KOŠARKA

Zašto je Nurkić otputovao u Švedsku posebnim letom?

Napeto u reprezentaciji

Redakcija

12.9.2016

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala je jutros u Švedsku gdje će igrati posljednju utakmicu u okviru kvalifikacija za Eurobasket koji se održava 2017. godine.

Naša selekcija je nakon poraza od Rusije u subotu u tuzlanskom Mejdanu dodatno zakomplikovali situaciju, a izabranicima Damira Mulaomerovića treba pobjeda sa što više koševa razlike, ali i da nam se poklope rezultati u ostalim grupama kako bi izborili Eurobasket.

Naši košarkaši su iz Sarajeva jutros otišli nekompletni, a falili su NBA dvojac Nurkić i Teletović. Nurkić će tako u Švedsku otputovati posebnim letom, dok je KS BiH kaznio Mirzu Teletovića neodlaskom u Švedsku.

Nurkić prema našim saznanjima u Švedsku putuje preko Beča, a ne preko Istanbula, kao ostatak reprezentacije na insistiranje KSBiH jer je ta karta prvobitno bila rezervisana za Mirzu Teletovića.

Sejo Bukva, potpredsjednik KSBiH je za Avaz izjavio da su reprezentativci putovali u Švedsku u dvije grupe zbog nedovoljno karata u istom letu, pa je tako jedna grupa letjela preko Beča, a druga Istanbula.