KOŠARKA

OGLASIO SE MIRZA TELETOVIĆ Musi sam rekao da se smiri, a on mi je počeo psovati i vrijeđati me (VIDEO)

Konferencija za medije kapitena BiH

Avaz.ba

11.9.2016

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović održao je danas konferenciju za medije.

Nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici protiv Rusije, došlo je do verbalnog sukoba između Teletovića i Džanana Muse, a kapiten BiH odlučio je obratiti se medijima.

- Tenzije su takve kakve jesu. Tu sam da bih rekao istinu. Izlaze neke stvari koje su neistina - kazao je Teletović, pa nastavio:

- Čitav život sam proveo predstavljajući reprezentaciju BiH, kao najveću reprezentaciju svijeta i za mene je takva. Za reprezentaciju igram 13 godina. Nikada nisam napravio neki eksces i nisam nikoga provocirao. BiH sam predstavljao u najboljem svjetlu, tako da ne želim da se stvari krive u javnosti - kazao je Teletović.

On je potom otkrio šta mu je Musa rekao, pa je reagovao kako je reagovao.

- Ovo je ipak seniorska košarka i kada čovjek dođe u nju mora imati drugačiji pogled na nju, pogotovo na košarku. Ostale su dvije minute, možemo pobijediti i na kraju sam vruće glave prišao Džananu i govorim mu "Sve je OK majstore, sve je super, samo se smiri, imamo do kraja 40 sekundi" i on meni kaže u nekom žaru, kao najmlađi igrač, i psuje mi i vrijeđa me -rekao je Teletović.

- Musa je krenuo na mene, a da sam želio nešto da uradim uradio bih. Samo sam ga odgurnuo. Meni je stvarno žao što sam tako reagovao. Ja priznajem da sam kriv, od odgovornosti nikada nisam bježao, ali mora se krenuti od korijena. KSBiH nije posložio reprezentaciju kako je trebao - istakao je bh. kapiten.

 

 

 

Video: N. K.